• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chrysler 300m V6 3.5 Stuki w silniku, utrata mocy.

Mario1984

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam.
Pacjent 300m V6 3.5. Podczas jazdy , wyprzedzania prędkość ok 120km/h skrzynia automatyczna zredukowała bieg, auto po chwili straciło moc obroty silnika max. 3000... lekkie drgania na kierownicy.. po wykonaniu manewru zwolnieniu samochód zgasł. próby odpalenia skończyły się rozładowaniem aku. Temperatura w normie, olej MAX, brak błędów po kluczykowaniu. laweta i do domu. gdy ostygł silnik po podładowaniu akumulatora auto odpaliło lecz z dużym oporem i nie trzyma wolnych obrotów. Z silnika dochodziły głośne stuki ( dodam, że przed awaria auto chodziło cichutko) Mam takie pytanko czy ktoś się z takim "dźwiękiem" spotkał? Czy możliwe jest, że rozrząd przeskoczył o kilka ząbków (wina np. napinacza) i tłok ładuje w zawór? Dodam jeszcze, że kontrolka oleju gaśnie normalnie po odpaleniu silnika, brak wycieków czy uszkodzeń bloku, a "odgłosy" dobiegają z góry silnika.
przesyłam link z prób odpalenia:

dzięki z góry za jakieś sugestie :) Pozdrawiam

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
jak go będziesz tak jeszcze katował to będzie totalny śmietnik,co tu debatować czapka w górę i robić motor

Mario1984

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Dzięki wielkie za odp. Auto było raz odpalone gdy film nagrałem, Ponieważ nie było żadnych dziwnych dźwięków poprzedzających "zdechniecie" motoru chciałem sprawdzić co jest grane. Pozdrawiam

Do góry Bottom