• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chwilowe braki mocy, pacjent peugeot Boxer 3.0hdi 2012

xalens

Nowy
Punktów
0
Miasto
Pińczów
Witam wszystkich mam nadzieje ze ktos mial juz podobny problem.

Posiadam Peugeota Boxera 3.0 Hdi a wraz z nim jeden mankament ktory ujawnil mi sie od jakiegos czasu
jade ze stała predkoscia np 110km/h i mam okolo 2 tys (choc ilosc obrotów nie ma znaczenia) obrotów po czym zaswiecaja mi sie kontorlki ABS i Kontrolka hamulca recznego oraz przestaje dzialac licznik predkości spada do 0 i auto na kazdy biegu moze miec maksymalnie 1500 obrotów i nie pokazuje predkosci po czy mija jakies 5-10 sekund i wszystko wraca do normy znikaja kontrolki jest moc taka jak byc powinna.

Został wymieniony Zawór zwiekszenie mocy (na oryginal honeywell) który znajduje sie w grzybku przy turbinie.

W pamieci nie zostaja zapisane zadne bledy. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i szukałem zasniedzialych połączen na kostkach bo pomyslalem ze moze to jest wina wilgoci przez te ostatnie deszczowe dni ale niestety nie znalazlem.

Moje podejrzenie pada teraz na czujnik cisnienia doladowania ( nr cześci: 90281002845 ) albo tez zawor N75 zawor csienia turbiny. Czy ktorys z tych elementow moze powodowac taki problem ?
bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Do góry Bottom