• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen berlingo 2001

Gosia40

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Elk
Po wymianie cewki zapłonowej trzeba coś przestawić z gazem? Po zamontowaniu nowej brak kontrolek wskazujących czy przełączyło na gaz.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
474
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Na starej działało, na nowej nie działa - czy ponowne założenie starej powoduje prawidłowe działanie ?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
250
Miasto
Rzeszów
Pewnie w sterowniku jest ustawione czytanie obrotów z cewki, a że cewka cewce nierówna, to może gubić sygnał i nie przełączać na gaz.

Gosia40

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Elk
Pewnie w sterowniku jest ustawione czytanie obrotów z cewki, a że cewka cewce nierówna, to może gubić sygnał i nie przełączać na gaz.
Czyli udać się pod komputer ,niech wymienia cewke i ustawia?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
250
Miasto
Rzeszów
Albo polować na cewkę, na której będzie działać. U mnie jak było ustawione czytanie obrotów z cewki, to ciepły start po jego ustawieniu zadziałał raz, jak z gaziarzem sprawdzaliśmy, czy działa. Wyjechałem od niego i więcej auto mi na gazie nie odpaliło. :D Przy następnej okazji już miałem więcej czasu na zabawę z autem, więc rozgrzebaliśmy wiązkę i okazało się, że przewód od obrotów jest oczywiście niepodpięty, bo po co. Wystarczy kliknąć w programie czytanie z wtrysków i też będzie działać.

Do góry Bottom