1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Citroen c4 II brak komuniakcji

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Matt3425, 5-11 18.

  1. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    Siemka mam citroena c4 II 2013r 1.6 e-hdi. Powypadkowy i po podlaczeniu komputera jest brak komunikacji z abs i sterownika silnika auto nawet nie zakreci w bsi swieci blad komunikacji z edc jakieś pomysly ??
     
  2. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    526
    Docenione treści:
    118
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Sprawdzić zasilania.
    Wróci komunikacja, auto zakręci ;)
     
    pawel2406 lubi to.
  3. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    Do abs sa 2 stale i jeden po stacyjce a i tak komunikacji nie ma a edc ma tylko jeden staly a nie umiem zlokalizowac po stacyjce bo nie mam schematow żadnych
     
  4. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    Przywróć komunikacje, wiązki, złącze sterownika silnika itd...
     
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    687
    Docenione treści:
    183
    Miasto:
    Ostrołęka
    W abs łączy się CAN sterownika silnika. Jak dostał dzwonka w okolicy abs bądź w sam abs to tam jest problem. Wystarczy odpowiednio połączyć CANA przy abs i powinien zatrybić. No chyba że dzwon był na tyle mocny że uszkodzenia instalacji są bardzo rozległe. Bądź zdarzenie o kolizji blokuje, ale wtedy jest komunikacja.
     
    art234 i MTM lubią to.
  6. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 820
    Docenione treści:
    752
    Miasto:
    z charakterem
    Szybki bypass i po temacie.
     
    art234 i slawek2007.28 lubią to.
  7. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    Centralka abs generalnie jest cala ale nie watpie ze mogla sie uszkodzic w srodku wiec no myslicie zmostkowac can we wtyczce czy jak ?? Bo kable sa ok nie uszkodzone

    Jakiego koloru sa wg przewody can w citroenie ?? Sa w skretce czy cos ??

    Czyli can idzie do abs i z abs do edc ?? Wiec diagnoza jest przez centralke abs i bez niej nie ma diagnostyki tak mam rozumieć ??
     
    Ostatnio edytowano: 5-11 18
  8. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    687
    Docenione treści:
    183
    Miasto:
    Ostrołęka
    Z edc do abs i bsi. Skrętka jest też od czujników . Can pomarańcz brąz, bądź pomarańcz zieleń. Z tego ca pamiętam to z samego brzega kości po przekątnej cztery kable. Wystarczą dwa spinacze od papieru . Miernik w rękę i jazda z jabłkami, ja bym sprawdził z ecu do abs i z abs do bsi bądź gniazda diagnostycznego.
     
  9. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    No spoko bede sprawdzal rano a moze byc tak ze przec centralke abs moge nie miec komunikacji z edc
     
  10. buli.31

    buli.31 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    30-09 13
    Postów:
    394
    Docenione treści:
    70
    Miasto:
    BYDGOSZCZ
    Chłopaki wyżej pisali ze cany idą przez pompę abs mostkujesz cany omijając abs i jak reszta ok to pali
     
  11. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    Dobra wielkie dzieki za rady napie jytro jak poszlo
     
  12. Piotr0583

    Piotr0583 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-10 17
    Postów:
    35
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    TK
    Matt jutro juz mineło:rolleyes:
     
  13. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 689
    Docenione treści:
    1 724
    Miasto:
    turek
    [​IMG]
     
    slawek2007.28 i Lechtak lubią to.
  14. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    Jutro, minęło ale jytro jeszcze nie.... Ale w języku Bengalskim, jytro znaczy Tutaj ..!
     
    toomii76 lubi to.
  15. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 689
    Docenione treści:
    1 724
    Miasto:
    turek
    bangladeszman :) tego się po Tobie nie spodziewałem :rolleyes:
     
    slawek2007.28 lubi to.
  16. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    Znam jeszcze ZULU i SUAHILI :cool: z Angielskiego to tylko Marlboro ..
     
    toomii76 lubi to.
  17. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 689
    Docenione treści:
    1 724
    Miasto:
    turek
    du ju spik inglisz? jes! oksykort.
     
    slawek2007.28 i Lechtak lubią to.
  18. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    No sorry nie mialem czasu napisac ogulnie zacząłem sprawdzac can od zlacza OBD. I okazalo sie ze byl uszkodzoy za bezpiecznikami polutowalem i wszystko wrucilo do normy :p wiec wielkie dzieki a nie wiecie moze jeszcze bo prubuje to teraz odpalic i nie dziala mi pompa paliwa macie jakies schematy chociaz bezpiecznikow i przekaznikow bo nie umien nic w necie znalezc :eek:
     
  19. buli.31

    buli.31 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    30-09 13
    Postów:
    394
    Docenione treści:
    70
    Miasto:
    BYDGOSZCZ
    Jakiś skrut literowy silnika
     
  20. Matt3425

    Matt3425 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    18-10 18
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    0
    1.6 e-hdi