Adam91
Początkujący
Cześć. Kilka dni temu zabrałem się za wymianę rozrządu w cytrynie. Z uwagi na niemały przebieg - 360kkm postanowiłem zajrzeć też do łańcucha pomiędzy wałkami rozrządu. Założyłem nowy łańcuch wraz z napinaczem i ślizgiem, nowy pasek, napinacz i rolka prowadząca. Łańcuch ustawiony na znaki, pasek zgodnie z blokadami. Wtryski założone na nowych uszczelkach. Próba odpalenia trwała naprawdę długo ale zanim paliwo dojdzie do wtrysków to zawsze trochę trwa. Silnik w końcu odpalił, trzęsie się niemiłosiernie, nie jest w stanie utrzymać wolnych obrotów, słychać stukanie z góry głowicy.
Wiadomo, każdy może się pomylić, mogło mi coś uciec po drodze dlatego rozebrałem wszystko i złożyłem drugi raz też ze znakami na kołach i blokadach. Niestety cały czas temat jest ten sam. Czujnik położenia wału korbowego i wałka rozrządu są ok. Podczas pracy widnieje info o synchronizacji wałka rozrządu i wału korbowego. Zastanawiałem się czy w ogóle chodzi na wszystkie cylindry i na próbę odłączyłem po kolei wtryskiwacze. Odłączenie wtrysku numer 2 lub 3 powoduje spadek obrotów i jeszcze większe szarpanie natomiast odłączenie wtrysku 1 lub 4 powoduje wzrost obrotów i wygładzenie pracy silnika.
Błędów na kompie brak.
Temat jest mega dziwny, wiem że diagnostyka przez internet nie jest łatwa ale może ktoś się spotkał z podobnym problemem.
Silnik DW10C, RHH 2.0HDi 163km.
Pozdrawiam, Adam
Wiadomo, każdy może się pomylić, mogło mi coś uciec po drodze dlatego rozebrałem wszystko i złożyłem drugi raz też ze znakami na kołach i blokadach. Niestety cały czas temat jest ten sam. Czujnik położenia wału korbowego i wałka rozrządu są ok. Podczas pracy widnieje info o synchronizacji wałka rozrządu i wału korbowego. Zastanawiałem się czy w ogóle chodzi na wszystkie cylindry i na próbę odłączyłem po kolei wtryskiwacze. Odłączenie wtrysku numer 2 lub 3 powoduje spadek obrotów i jeszcze większe szarpanie natomiast odłączenie wtrysku 1 lub 4 powoduje wzrost obrotów i wygładzenie pracy silnika.
Błędów na kompie brak.
Temat jest mega dziwny, wiem że diagnostyka przez internet nie jest łatwa ale może ktoś się spotkał z podobnym problemem.
Silnik DW10C, RHH 2.0HDi 163km.
Pozdrawiam, Adam