• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clio 2 1.2 16v po lift, cewka zapłonowa 2 z 4 przewodów zapłonowych zardzewiały

Starfish9737

Bywalec
Punktów
0
Cześć, mam taki problem bo wymieniałem z pół roku temu cewkę zapłonową, w tym aucie to jest jako komplet z kablami. Świece też nowe dałem, problem jest taki że kilka dni temu patrzę a tam na drugim i trzecim cylindrze jest w fajce rdza na tym co nachodzi na świecę. Auto normalnie odpala i jedzie. Prysnąć tam jakimś odrdzewiaczem? Próbować śrubokrętem to zdrapać ile się da? Auto stoi narazie więc mogę się bawić generalnie ale zaniepokoiło mnie to.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1092
jak użyjesz odrdzewiacza to zaraz rozpuścisz gumę

Starfish9737

Bywalec
Punktów
0
prysnąłem tam takim sprayem do czyszczenia styków. Ale auto chodzi więc moze ta rdza nie przeszkadza?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
498
Miasto
Częstochowa
prysnąłem tam takim sprayem do czyszczenia styków. Ale auto chodzi więc moze ta rdza nie przeszkadza?
Jaka rdza? Na aluminium i Miedzi nie tworzy się rdza, wytwarzają się inne tlenki aluminium, miedzi i innych pierwiastów ale nie rdza. inne osady ew brud lub skropliny które wyparują pod wpływem temperatury. To raczej normalne zjawisko. Jeździć obserwować, niczym tam nie pryskaj, fajkę możesz przetrzeć szmatą powierzchownie, auto normalnie się zachowuje to nie szukaj problemów na siłę.

Zrób zdjęcie tej jak to mówisz rdzy ( ale sądze, że mówisz o tym nalocie w kolorze rdzy)

Do góry Bottom