1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Clio II 1.5 dci nie pali

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika bigboy_kk, 5-08 16.

  1. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Witam mam problem z Clio II 2002r 1.5dci. Mianowicie nie odpala zero błędów. Rozrzad sprawdzony. Po odpieciu czujnika wałka rozrzadu czyli pompy :) auto pali niekiedy za drugim razem ale zapala. Czujnik sprawdzony kable przedzwonione. Jakies sugestie pomocy potrzebuje. Z gory dziekuje za pomoc
     
  2. maxsslko

    maxsslko Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    30-11 14
    Postów:
    2 777
    Docenione treści:
    295
    Rozwiazanie swojego problemu opisales dokladnie w swoim poscie, przyczyne nieodpalania zobaczysz w parametrach o ile przypniesz wtyczke do czujnika.
     
  3. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Jesli przypne wtyczke do czujnika auto nie odpala. Jak wypne odpala tylko na kompie jest blad df116.
     
  4. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 353
    Docenione treści:
    645
    Miasto:
    Szczecin
    Należy kupić nowy czujnik, będzie odpalał.
     
  5. Marek Wodniak

    Marek Wodniak Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    23-10 15
    Postów:
    75
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    Brzeszcze woj Małopolskie.
    Jeżeli sprawdzany Clipem to błąd 116 opisany jest jako obwód czujnika położenia cylindra.Czyli tak jak koledzy piszą do wymiany.
     
  6. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Tak zgadzalo by sie to jakby blad wyskoczyl na podpietym czujniku. Na podpietym czujniku zero bledow. Napiecie z czujnika wychodzi prawidlowe. Jeszcze oscyloskopem zmierze parametry.
     
  7. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 082
    Docenione treści:
    1 843
    Miasto:
    Sląsk
    No właśnie oscyloskop prawdę ci powie .
     
  8. Auto-Guma

    Auto-Guma Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    14-04 16
    Postów:
    300
    Docenione treści:
    23
    Miasto:
    Wrocław
    Adres strony:
    czujnik położenia do wymiany
     
  9. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    A wiec Clio cd.
    Czujnik podmieniony nic nie daje
    Oscyloskop podlaczony pokazuje sygnal z czujnika wrzucam
    Zielony to rozrzad
    Czerwony wal
    I teraz dziwna dla mnie rzecz
    Po odlaczeniu wtyczki i zapaleniu wciaz jest sygnal z walka czy tak ma być?
     

    Załączone pliki:

  10. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 297
    Docenione treści:
    1 280
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    czujnik GMP na skrzymi
    czujnik walka do góry
    klin na kole wałka do sprawdzenia
    oscyloskop mniemam podpięty przez obd
    która wtyczka ,który czujnik ?
     
  11. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Wtyczke na walu rozrzadu wypinam i auto zapala.
    Oscyloskop podlaczony przed ECU na złączu
    Gdzie jest wlaczni wstrzasowy w Clio II, przy aku nie ma go?
     
  12. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 297
    Docenione treści:
    1 280
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    zapala bo ma sygnał z drugiego czujnika rozjechana synchronizacja
     
  13. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    3 362
    Docenione treści:
    583
    Miasto:
    Poland Warsaw
    przecież to nie wstrząsowy,
    a dobry ty czujnik sprawdzasz?
     
  14. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Chce jeszcze wstrzasowy sprawdzic moze przy nim cos namieszane jest

    Rozrzad sprawdzony
    Z oscyloskopu wynika ze raczej jest synchronizacja
     
  15. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 297
    Docenione treści:
    1 280
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    klin sprawdzony?
    nie występuje role wstrząsowego pełni sensor
     
    Ostatnio edytowano: 6-08 16
  16. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 082
    Docenione treści:
    1 843
    Miasto:
    Sląsk
    Ja widze przesuniecie ale ... powinieneś sie podpiąć pod czujniki na silniku i krecic to zobaczysz przesuniecie
     
  17. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    A wiec Clio cd.
    Czujnik podmieniony nic nie daje

    Tak klin ok

    Rozrzad sprawdzam kolejny raz wyglada ze wszystko jest ok. Przestawie kolo pompy wtryskowej zobacze co na czujnikach pokaze
     
  18. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 353
    Docenione treści:
    645
    Miasto:
    Szczecin
    Nie podobają mi się odczyty z czujników, przebiegi mają być prostokątne.
     
  19. bigboy_kk

    bigboy_kk Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    28-03 15
    Postów:
    53
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    kedzierzyn kozle
    Adres strony:
    Z koła zamachowego chyba nie
     
  20. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 353
    Docenione treści:
    645
    Miasto:
    Szczecin
    Niestety też nie wiem co Ty mierzysz.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. renault clio 1 5 dci nie odpala

    ,
  2. clio II 1.5 dci raz pali raz nie

    ,
  3. clio 1.5 dci nie odpala

    ,
  4. clio 2 1.5 dci nie odpala,
  5. nie odpala za 1 razem thalia,
  6. 1 5 dci nie odpala