• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clio IV?

xer0

Nowy
Punktów
0
Cześć, szukam aktualnie dla siebie auta do ok 40 tys. Samochód w miarę ekonomiczny, głównie do miasta i dojazdów do pracy, ale i taki który na ekspresówce jakoś da radę.

Wpadło mi w oko Renault Clio IV 0.9 TCE. Z tego co poczytałem to mimo że francuz, to wygląda na całkiem porządne auto i podobają mi się pierdółki typu czujniki i nawigacja. Chciałbym się zapytać czy ktoś z was miał może z nim do czynienia i mógłby się wypowiedzieć na temat tego jak auto się sprawuje i jak to jest z jego awariami

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
89
Miasto
Rzeszów
Nieironicznie wolałbym Sandero. To samo auto, tylko w normalnie wyglądającej budzie i z mniej fikuśnym wnętrzem.

Endrej

Bywalec
Punktów
9
Downsizingowy silnik 899cm3 z turbiną, 3 cylindry, można się tylko domyślać ile pociągnie, do tego głośny, paliowżerny, samo auto przeciętne, sporo usterek, skrzynia kiepska, słabe materiały itd.

Rajszek94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piła
W clio masz pancerny silnik 1.2 75km, nie jest to demon prędkości ale stara i trwała Konstrukcja. Jeśli czesto jeździsz ekspresówką może warto rozważyć 1.5 dci? W 1.5 dci spalanie jest rewelacyjne.
W tym segmencie masz też citroen c3, peugeot 208, fiestę.

Endrej

Bywalec
Punktów
9
Jeśli ta sama klasa, to dużo lepsza będzie Toyota Yaris

Do góry Bottom