• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa C - problem z sprzęgłem, mam już dość tego szrota.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
240
Miasto
Wasilków
Może silnik lub skrzynia nie są oryginalne? Może ktoś kiedyś coś wymienił i dobór po vinie nie zadziała? Bo jeśli wszystko jest dobrze to gdzieś musi niespodzianka siedzieć

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1672
Miasto
Kaczory
@gtszudi
Wal też sprawdzałem. Praktycznie brak luzu. No może jakieś dziesiąte części milimetra. Wiadomo, że sprawdzanie poprzez szarpanie za koło pasowe :)

Może silnik lub skrzynia nie są oryginalne? Może ktoś kiedyś coś wymienił i dobór po vinie nie zadziała? Bo jeśli wszystko jest dobrze to gdzieś musi niespodzianka siedzieć
Silnik bodajże z17dth i skrzynia f23. Wszystko się pokrywało z tym co podał katalog po numerze vin.

Auto narazie pojechalo, właściciel nie narzekał i umowil się na naprawę abs za dwa tygodnie. Zobaczymy.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Ja w piątek miałem Mazdę 6 i gość wymiana sprzęgła bo pedał bierze w podłodze.....ha,ha,ha....pękła pedaliera i się krzywiła (podstawa).
Wiadro wody do bryki i spawanie migiem i po wymianie sprzęgła. Sprawdzałeś podstawę pedałów??

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1672
Miasto
Kaczory
Podstawę pedałów miałem wyciągnięta na stół i brak żadnych skrzywień, pęknięć itp.
Ogólnie będę miał to auto ponownie, ale na koronki ABS, więc chyba klient jest zadowolony z rezultatu :confused:

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
174
Miasto
Dublin -Kraków
Tez mialem corse ktos wymienial pare miesiecy temu kpl luka i ja zalozylem dokladnie to samo..bo nie bylo niczego innego ichodzi ciekawy temat..

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1672
Miasto
Kaczory
Auto jeździ. Klient twierdzi ze nic więcej do szczęścia mu nie potrzeba. Mi osobiście nie podoba się praca tego sprzęgła, ale klient nie chce tam więcej zaglądać dopuki nie zdechnie całkiem. Robiłem mu 2 tygodnie temu koronki absu. Sprzęgło bierze tak jak brało - bardzo nisko, ale biegi wchodzą normalnie.

Do góry Bottom