• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czyszczenie parownika

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Co skutecznego możecie polecić do czyszczenia mocno zabrudzonego parownika ? Pracował ktoś na terosepcie albo coil rite? A może jakiś koncentrat kwasowy ? Tylko czy nie zabije parownika albo kogoś w samochodzie ?

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
też używamy viro - u nas idzie tego bardzo dużo, a co najważniejsze - działa

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Co do pachnięcia to zgodzę się...ale jak rozbierzecie kiedyś tunele po stosowaniu takiego preparatu, powiedzmy przez kilka lat, to w środku wszystko pokryte jest lepką mazią...to dopiero musi być pożywka dla bakterii...:)

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Stosowałem już różne spraye i mocno brudnego parownika nie ruszają. Szukam chemii wysokociśnieniowej. Środki, których teraz używam nie dają rady przy dużym syfie. Muszę powtarzać procedurę kilka razy i i tak nie uzyskam pożądanego efektu. Szukam czegoś agresywniejszego, ale i bezpiecznego dla klienta. Po głowie mi chodzi koncentrat kwasowy do oczyszczenia na pierwszy raz ( taki do skraplaczy ) i później coś na grzyba np disinfecant. Mam obawy co do kwasu. Może zjeść parownik i wydalać jakieś zapachy. A co do viro to po zastosowaniu tego spreyu widoczna jest różnica na parowniku czy tylko w zapachu?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Co rozumiesz przez mocno zabrudzony ?
Skąd wiesz, że jest zabrudzony ?

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Mam przypadki, że brud przykrywa i zapycha lamele. Wkładam kamerę i widzę jak wygląda parownik

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
co do viro to po zastosowaniu tego spreyu widoczna jest różnica na parowniku czy tylko w zapachu?
Na parowniku jest również różnica bo naprawdę myje , ale musisz go w miarę dobrze rozprowadzić. Spróbuj nie chce osobiście zachwalac produktu

Do góry Bottom