P
PogotowieSamochodoweUK
Wiec, znajomy kupil DAF'a 7.5T z silnikiem 3.5 o ile pamietam.
Dzis bylismy w londynie bo musialem go wyserwisowac przed wyjazdem do PL.
Zmienilem olej, filtr, filtry paliwa, filtr powietrza ze skraplaczem i osuszacz powietrza do ukladu pneumatycznego.
Wszystko git, trzyma 10 bar i na wskaznikach nic nie ucieka.
Rozstalismy sie kolega pojechal juz na prom, ja do domu.
Po godzinie dzwoni i mowie ze jak jedzie na biegu bez gazu to slychac gdzies z pod kabiny syczenie jak ze sprezarki, ale zegary trzymaja 10 bar heble i przeglo jest ok.
Jak tylko dotknie gazu lub wcisnie sprzeglo to syczenie ustaje.
Ja nie mam pojecia co to bo nie slyszalem tego.
Macie jakies pomysly?
Podczas syczenia spalanie chwilowe 0,0L/100km
Syk podobno taki jak gdy przejezdzaja autobust te wielkie miedzynarodowe, w nich tez cos syczy.
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Wazne zeby jak najszybciej bo chlopaki w drodze obecnie i chce dac znac zeby sie nie martwili bo pierwszy raz od 8 lat za kolkiem ciezarowki siedli
I jak by to powiedziec ''maja uzasadnione obawy'' hehehe
Dzis bylismy w londynie bo musialem go wyserwisowac przed wyjazdem do PL.
Zmienilem olej, filtr, filtry paliwa, filtr powietrza ze skraplaczem i osuszacz powietrza do ukladu pneumatycznego.
Wszystko git, trzyma 10 bar i na wskaznikach nic nie ucieka.
Rozstalismy sie kolega pojechal juz na prom, ja do domu.
Po godzinie dzwoni i mowie ze jak jedzie na biegu bez gazu to slychac gdzies z pod kabiny syczenie jak ze sprezarki, ale zegary trzymaja 10 bar heble i przeglo jest ok.
Jak tylko dotknie gazu lub wcisnie sprzeglo to syczenie ustaje.
Ja nie mam pojecia co to bo nie slyszalem tego.
Macie jakies pomysly?
Podczas syczenia spalanie chwilowe 0,0L/100km
Syk podobno taki jak gdy przejezdzaja autobust te wielkie miedzynarodowe, w nich tez cos syczy.
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Wazne zeby jak najszybciej bo chlopaki w drodze obecnie i chce dac znac zeby sie nie martwili bo pierwszy raz od 8 lat za kolkiem ciezarowki siedli