• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

delphi 2013r3 nie laczy sie z samochodami

P3ndr4k

Początkujący
Punktów
0
witam.

Zakupiłem ds150e i miałem problem z jego instalacja ale już sobie poradziłem i udało się zainstalować.
Po tym chciałem podłączyć samochód ale wyskoczył mi błąd: znaleziony vci nie jest tym który został aktywowany. sn jaki wpisałem to 100251
W ustawieniach sprzętowych pokazuje mi na COM3 urządzenie "Delphi DS100E" a kiedy klikam test wyskakuje właśnie ten komunikat: znaleziony vci nie jest tym który został aktywowany. próbowałem aktualizować oprogramowanie sprzętowe i przebiegło pomyślnie lecz to nic nie dało, ciągle mam ten sam błąd.

Czy instancje jakieś rozwiązanie tego problemu czy po prostu dostałem uszkodzony tester?

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Witam! ja też mam podobny problem:
zakupiłem u chinola cdp+ ds150e
no i w programie delphi2013.3 pokazuje mi że to ds100
tak niby wszystko ok test itp
ale nie łączy mi się z większością aut
używam usb jak i bluetotch
urządzenie połączyło się tylko z mazdą 6 silnik i deska, a z abs i airbag już nie
z mazdą połączyłem się klika razy tak że to nie przypadek
może coś ktoś podpowie????

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
ok tylko jak go użyć, co wpisać żeby pomogło?
na naklejce mam numer sn 100251 no i taki też mam w programie.
a to że urządzenie powinno być ds150 a jest ds100 czy taką zrobię zmiane?

Danycool1

SuperMechanior
Punktów
35
ok tylko jak go użyć, co wpisać żeby pomogło?
na naklejce mam numer sn 100251 no i taki też mam w programie.
a to że urządzenie powinno być ds150 a jest ds100 czy taką zrobię zmiane?
Akurat ciebie zmiana SN głowicy nie dotyczy DS150 new vci DS100 old vci a ty skoro masz BT to znaczy że dobrze zainstalowałeś czyli ds100 ,jeśli chodzi o problem z komunikacją z modułami to masz walnięty jakiś przekaźnik na PCB,miałem podobny problem,po prze lutowaniu płytki z przekaźnikami wszystko zaczeło działać

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
u mnie jest tak :
bynajmniej na BT na początku wszystko ok, łączenie z autem- brak połączenia, później sprawdzam ustawienia znikają numery Sn 100251 obd 1331 eobd 113
później robię test i wyskakuje typ urządzenia nie pasuje do zainstalowanego produktu -czy coś podobnego
na USB tego nie ma.
a i jeszcze po aktualizacji urządzenia przy pierwszej probie połączenia słychać melodyjke w urządzeniu
dziwi mnie jeszcze dlaczego mazda 6 mi się podłączyła kilka razy i to w różnych odstępach czasu???

rymar71

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
Witam. To mój pierwszy post w tym forum. Mam problem z DS150E z Chin. Do tej pory wszystko było OK robiłem kolejne aktualizacje bez problemu. Teraz kupiłem w China 2015.R3 i po wielkim trudzie wreszcie odpalił ale problem pojawił się przy kojarzeniu kompa z głowicą. Widzi go jako DS100E a jest DS150E i chyba z tego powodu nie chce zrobić aktualizacji sprzętowej,czyli nic nie mogę zrobić. Czy macie jakieś sugestie naprawy tego?

Załączniki

• IMG_20160715_144915.jpg
    IMG_20160715_144915.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 115

Andbor

Nowy
Punktów
1
Miasto
Gdańsk
Witam. To mój pierwszy post w tym forum. Mam problem z DS150E z Chin. Do tej pory wszystko było OK robiłem kolejne aktualizacje bez problemu. Teraz kupiłem w China 2015.R3 i po wielkim trudzie wreszcie odpalił ale problem pojawił się przy kojarzeniu kompa z głowicą. Widzi go jako DS100E a jest DS150E i chyba z tego powodu nie chce zrobić aktualizacji sprzętowej,czyli nic nie mogę zrobić. Czy macie jakieś sugestie naprawy tego?
I jak sobie z tym poradziłeś kolego? Pytam bo mam identyczny problem.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
przestańcie już bawić się tym zestawem literek i pracujcie legalnie na ori,
tak jak napisał Matti.
Delphi i AC to już przeżytki nic nie warte z używanymi przekaźnikami na PCB a szczególnie chińskie klony.
I dajcie już spokój.
Poradzić to sobie można, kupić ori Vpecker i robi więcej niż wymienione, aktualizacje, wi-fi itp.
Ja korzystam z głowy DS-a ale na Wurth i nie mam problemu, a do Delphi i AC nawet nie zaglądam.
tyle w tym temacie...

Andbor

Nowy
Punktów
1
Miasto
Gdańsk
przestańcie już bawić się tym zestawem literek i pracujcie legalnie na ori,
tak jak napisał Matti.
Delphi i AC to już przeżytki nic nie warte z używanymi przekaźnikami na PCB a szczególnie chińskie klony.
I dajcie już spokój.
Poradzić to sobie można, kupić ori Vpecker i robi więcej niż wymienione, aktualizacje, wi-fi itp.
Ja korzystam z głowy DS-a ale na Wurth i nie mam problemu, a do Delphi i AC nawet nie zaglądam.
tyle w tym temacie...
A możesz napisać co tym Vpecker,em robisz.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Dopiero będę się nim bawił, na razie mam xtool-a PS90 i wystarczy, a no i Wurtha.

Do góry Bottom