• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Delphi DS150/DS180 vs. chińskie Launche vs. Texa Hub

smdiesel4

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry,
1) czy ktoś korzysta z oryginalnego Delphi/Autocoma i ma porównanie to chińczyków w okolicy 4-7k, powiedzmy X431 PRO5, lub MaxiSys906 ?
Co byście wybrali? Interesuje mnie DS150, ale rozważam również nowszą głowicę DS180 z DoIP, canFD, Passthru.
2) Rozumiem, że na cenę Launcha/Autela w znacznym stopniu wpływa koszt tableta, co dla mnie nie jest całkowite zbędne. Czy Launch ma w ofercie sam interfejs, który można używać z oprogramowaniem na PC?
3) Może jest też ktoś, kto korzystał z Texy IDC5/IDC6 na multihubie i może porównać do DS150?
Miałem w ostanim czasie na testy Delphi150 oryginał z najnowszymi aktualizacjami i generalnie nie ma co porównywać do crackowanych szrotów z ali, przynajmniej w kwestii samochodów 2017+, stąd moje zainteresowanie przed zakupowe tym sprzętem.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1374
mialem 150ke mam 180ke a jak mialem to oznacza ze nie chcialem sie pozbywać delfaja.Mialem w tym czasie chyba 3 launche i przejadły mi się poszedłem na chwile w autela ale to nie wazne.Texy nie mialem nigdy.Logiczne ze nie mozna porownywać zadnego sprzetu z oryginału to zamiennikow z ryżu bo nigdy ale to nigdy podyebka nie bedzie dorownywać oryginałowi.Wg mnie delphi/autocom w oryginale to bardzo fajne rozwiazanie i bardzo przejzyste.Nigdy sie nie zdarza ze sie nie polaczy jak ma cos w spisie.Napewno nie jest tez urzadzeniem zayebistym i nie zastapionym bo takie nie istnieje,jak kazdy sprzet ma swoje zalety i wady.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
338
Też na codzień używam Delphi 180 oryginał i również wcześniej był 150 , do tego uzupełnieniem jest Texa ,ale mimo wszystko najczęściej używany jest Delphi i vcds , do już takich ciężkich przypadków biorę texe.

smdiesel4

Nowy
Punktów
0
Też na codzień używam Delphi 180 oryginał i również wcześniej był 150 , do tego uzupełnieniem jest Texa ,ale mimo wszystko najczęściej używany jest Delphi i vcds , do już takich ciężkich przypadków biorę texe.
texa która? i który soft? IDC5?

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
414
Miasto
Świdnica
Używam Texy multihub, oprogramowanie IDC6. Jak dla mnie rewelacja. Wszystkie bramki SGW , Iveco po 2019 roku, SGW w Maseratti….. doip w głowicy, jeśli masz aktywny abonament dostęp do schematów i danych technicznych. W zasadzie rezygnuje z autodaty bo nie widzę sensu za nią płacić skoro to samo mam w texie. Szczerze polecam

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
338
Używam Texy multihub, oprogramowanie IDC6. Jak dla mnie rewelacja. Wszystkie bramki SGW , Iveco po 2019 roku, SGW w Maseratti….. doip w głowicy, jeśli masz aktywny abonament dostęp do schematów i danych technicznych. W zasadzie rezygnuje z autodaty bo nie widzę sensu za nią płacić skoro to samo mam w texie. Szczerze polecam
Tak też sprawdziłem IDC6 mam - bardzo dobre oprogramowanie

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
495
Miasto
Podkarpacie
2. Rozpisze to na przykładzie launch x431 pro3s+ elite którego kupiłem jako uzupełnienie do oryginalnych głowic .
Tablet to ekwiwlent - 1100 zł
2 lata abonamentu - 2000 zł
Głowica smartlink v2.0 (wszystkie możliwe protokoły] plus przejściówki dla starych samochodów - 900 zł
Niestety działa to na środowisku android i nie ma wersji programu na PC .
1. Porównujesz sprzęt za 12 000 zl z sprzętem za 4 000 zł (Launch] który w tym momencie potrafi robiąc niewiele mniej jak serwisówka . Jeśli interesują cię tylko możliwości a na cena niema znaczenia to ds wygrywa ale jak patrzysz ile za ile to przegrywa .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
338
Najtaniej - najwięcej zrobi launch
Średnia półka cenowa - prosty , intuicyjny i naprawdę jakościowo i usługowo dobry Delphi ds180
Górna półka cenowa - Texa to dobry kombajn ,ogarnia naprawdę bardzo dobrze ,bardzo wiele i korzystam z niej tam gdzie inne nie chcą łączyć, czy tam gdzie inne nie mają takiej ilości funkcji / adaptacji / resetów.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
495
Miasto
Podkarpacie
@Psikuta1994 teraz do górnej pulki tez dołączył Launch x431 PAD 9 \ Euro . Widniałem to na targach niezły kombajn zrobili , czekam na sztukę do testowania .

kakus

SuperMechanior
Punktów
43
W texie w cenie abonamentu masz sgw do mercedesa, renault, grupy fiata, Vag, Maserati, Kia/ Hyundai,

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
495
Miasto
Podkarpacie
@kakus Launch x431 euro 2024/2025 w podstawowym abonamencie "basic" też ma te sgw co wymieniłeś .

Do góry Bottom