• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnostyka komputerowa Cadillac Seville STS 2000r

sikoku

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tychy
Panowie...
Tak... Po 40 - stce robi się różne rzeczy...
Do dłubania postawiłem w garażu wóz z tytułu. Ładny, no - jak dla mnie... Mnóstwo usterek, częściowo już usuniętych. Zostało m.in.
- ogarnąć ABS (wyjęty bezpiecznik 50A, po założeniu kontrola trakcji systematycznie dohamowuje samochód)
- po wymianie świec przestały wypadać zapłony, ale to jeszcze nie to... Na wolnych "wzdrygnie" nim czasem, a przy ostrzejszej jeździe grzeje się kat i wywala błąd uszkodzenia systemu oczyszczania spalin, o zapachu nie piszę - przecież wiecie... Ewidentnie niespalone paliwo zalewa katalizator i tam kończy żywot... Wtryski demontowałem, czyściłem systemem "domowym". Leją wszystkie, pytanie jeszcze czy właściwie...
Samochód posiada system diagnostyki z poziomu kierowcy - można podglądać błędy trwające aktualnie i te z historii. Jest też możliwość ich kasowania. Ale żadnego z rodzinki PO300 ni hu hu... Jak nie ogarnę diagnostyki - zmierzę jeszcze ciśnienie sprężania. Ale myśl o kapie w tym zakresie wyganiam z głowy jak komara z namiotu...
-Czujniki parkowania - system aktywny, nie działają - ale to już na końcu.
- Z jednej strefy - ciągle gorące... Nie wiem jeszcze, czy nie zarządza tym wszystkim jakiś moduł, czy po prostu mechanika klap...
Wskaźnik paliwa - wskazania dowolne. Komunikat o zbyt wysokim napięciu na zespole pomiarowym (zespół pływaka/ potencjometru). Poleci chyba cała pompa - element prawie nieosiągalny. No zobaczymy...
Moi mili... Trochę próbowałem szukać kogoś, kto dałby radę, miałby coś na wzór GM-owskiego techa 2 z rozszerzeniem na hamerykę... Słabo mi to wychodzi...
Może ktoś z szanownego grona mógłby mi pomóc, może kogoś zna ze śląska. Kogoś kto ma sprzęt i wiedze w tym temacie. Byłbym wdzięczny za wskazówki, jak i porady w tematyce jw.
Dzięki piękne. Jaca

Do góry Bottom