• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

diesel - czy ma jeszcze sens?

sprat

Uczestnik
Punktów
1
witam,

zastanawiam się nad kupnem auta tak do 30 tysięcy. Jeżdżę głównie trasa podmiejska + okazjonalne wypady na weekend (po 200-300 km). Rocznie będzie tak z 30-35 tys km.
Chciałbym jakieś kombi raczej, najlepiej VAG (nie chcę 1.6 MPI bo juz mam :) )
No i teraz pytanie. Czy wg Was diesel ma jeszcze sens? (jakies zakazy wchodzą na zachodzie ostro). Czy raczej benzyna i gazować (tylko Tsi z gazem to tak średnio)?
Chciałbym jakies auto które bedzie dynamiczniejsze niż 1.6 MPI którym aktualnie się wożę.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Weź elektryczny zamontuj hak i kup z demobilu agregat napędzany dieslem by ładować auto. Wjechać będziesz mógł do centrum a i naładujesz auto w trasie

Tak całkiem poważnie to i diesel i benzyna w tej chwili są tak samo gówniane. Póki co i tak wziąłbym zizla.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja mam 3, hdi crd isuzu jakoś nie czuje pietnowania ze strony władzy

sprat

Uczestnik
Punktów
1
no ale i w Polsce zakazy mogą wejść i tego sie boje.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
No ale jak zakaza oddychać to przestaniesz oddychać? Życie, ukradkiem wdechy będziesz państwu wyrywał? Zmienisz naklejkę na tylnej klapie z HDi, tdi CDI crdi na 16v LPG i będzie ok.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ale juz pieprzycie. Jak sie chce jeździć nowym szmelcem i kluc w dupe i w oczy sasiadom to prosze bardzo. Ja mam dwa stare trupy z 1997 roku .Jeden ON drugi lpg i przejeżdża niejedno nowe scierwo. Autor tematu juz dawno polozyl laskę na tym problemie.

Do góry Bottom