• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dlaczego nie ma działu poświęconego naprawie elektronicznej komputerów ECU, ABS itp.

Czy jesteś za utworzeniem nowego dzialu

• Głosujących
    40

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Witam wszystkich.

Proponuję otwarcie nowego działu poświęconego naprawie elektronicznej komputerów sterujacych praca silnika ECU, ABS. Poruszające bardzo ważny temat naprawy a nie wymiany jak to się przyjęło że naprawa to wymiana tak jak robi się to w ASO. Oczywiście zapraszam do dyskusji na ten temat.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Zaraz się zacznie...
A myślisz więcej wnosić czy czerpać? :cool:

voodo

SuperMechanior
Punktów
191
Takie rzeczy to pewnie tylko dla GWT

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
A ja wiem czy w GWT ? niewiele tam jest, ale co chcesz wiedzieć ? Ja wiem czy w tym kraju ? napisz na forum ogólnoświatowym dostaniesz rachunek w euro ... :D:D:D:D

Andre64

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Włocławek
Szczerze powiedziawszy ja też uważam, że ludzie nie będą się dzielić taką wiedzą.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
Ale co tam chcesz naprawiać ? procesor ? układy scalone o których nie wiadomo nic

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
zdobycie wiedzy sporo kosztuje , więc czemu mam się nią dzielić za free ??? ;) ja za wszystko musiałem płacić...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Założycielu wątku. Pochwal się może najpierw swoją wiedzą a potem będziemy myśleć, czy pisać tutaj o ecu czy nie...
Co wiesz o sterownikach? Na jakim sprzęcie działasz ? I co chcesz opisywać na forum, skoro każdy sterownik jest inny i każdy cierpi na zupełnie inną przypadłość. Chcesz pisać insrukcjie jak sklonować sterownik? Czy wymienić diode czy tranzystor? Bo nie rozumiem...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1864
Miasto
Sląsk
Ja tez nie bardzo wiem ... napraw mi ten sterownik

Załączniki

• 20161129_121721.jpg
    20161129_121721.jpg
    813,7 KB · Wyświetleń: 72
A

Anonymous123

Ja jestem za bo choc nie bardzo sie na tym znam to chetnie bym sie dowiedzial jak zrobić klona czy wywalic immo, zrobic jakas obrobke pamieci, cos tam wywalic - nie dlatego ze chce na tym zarabiac bo zarabiam na mechanice ale ogólnie ciekawi mnie to, kto jakiego sprzetu uzywa, gdzie sie wlutowac jakim programatorem. Ale pewnie nikt takich rzeczy nie napisze.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1336
Tajnikami i patentami nikt sie nie dzieli ,jezeli juz to tylko w kregu zamknietym a innymi slowy powaznymi ludzmi branzy gdzie nikt nie puszcza pary z geby i napewno nie za pomoca internetu.
A ochlapy kazdy sobie w sieci znajdzie.
Taki dzial nie ma szans.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja jestem za bo choc nie bardzo sie na tym znam to chetnie bym sie dowiedzial jak zrobić klona czy wywalic immo, zrobic jakas obrobke pamieci, cos tam wywalic - nie dlatego ze chce na tym zarabiac bo zarabiam na mechanice ale ogólnie ciekawi mnie to, kto jakiego sprzetu uzywa, gdzie sie wlutowac jakim programatorem. Ale pewnie nikt takich rzeczy nie napisze.
Bo za tą wiedzę, sprzęt i patenty nam płacą a Tobie za robotę...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
I robota i odpowiedzialność i zagadki i patenty są i przy elektronice i przy mechanice.

A

Anonymous123

Bo za tą wiedzę, sprzęt i patenty nam płacą a Tobie za robotę...
No wlasnie, ja tez bez swojej wiedzy bym tej pracy nie wykonał a jednak pisze innym jak co zrobic, udostepniam materialy choc mam świadomość ze dzięki takim informacją konkurencja rosnie.

Do góry Bottom