Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam, obczajam taki temat. Mój sprinter skrzynia z podwójną kabiną ma 2800 kg DMC. Znalazłem nakleję z której wynika że oś przednia może dźwigać 1460kg a oś tylna 1700kg. Po co te wartości są podane na tej wklejce? To się sumuje i mogę do max 3160kg załadować pojazd bez przyczepy? Tylko proszę o nie wyzywanie od Januszy. Pytam bo lubię wiedzieć takie ciekawostki.
dmc masz 2800 nie przekraczając nacisków na oś.
znaczo to, że ładunek ma być rozmieszczony prawidłowo.
jeśli załadujesz merca na tył, to nacisk na oś tylną będzie za duży.
jeśli itd zważy ci taki pojazd na wadze osiowej, to dostaniesz mandat i zakaz dalszej jazdy.
jazdę możesz kontynuować po doprowadzeniu pojazdu do normatywności.
to tak w skrócie.
Automatyczne połączenie postów:
generalnie to nie jest tak że se możesz nie wiedzieć i traktujesz to jako ciekawostkę.
Twoim obowiązkiem jest to wiedzieć.
Tak więc, z tym januszem to trafiłeś w 10.
Automatyczne połączenie postów:
z tego co pamiętam, to sam uspawałeś sobie ramę pośrednią i stworzyłeś pojazd typu SAM.
bardzo żeś się wtedy oburzył, jak ci pisali, że to nie takie proste.
no chyba że pomyliłem cię z innym januszem.
taka kontrola na drodze praktycznie graniczy z cudem.
pomiar w zasadzie zawsze można podważyć, tak dokładnych wag osiowych itd nie posiada.
no jeśli już, to i tak mandat 500zł wydaje sie śmieszny.
trzeba sie kierować rozsądkiem i nie stawiać palety cementu na tył, bo bryka moze pojechac prosto na zakręcie, i tyle.
Nie no jest luz z prowadzeniem. Nie ma się w zasadzie czym chwalić-albo wręcz jest, bo udało mi się 902 doprowadzić do takiego stanu że 904 się chowa. Razem z nową zabudową wywrotu doszły :
stabilizatory-wcześniej w zakrętach to jakaś masakra była
dodatkowy resor na tył-stoi jak monster truck
Pompowane poduszki z tyłu
Podwójne serwo i większa pompa od 906
Kontrola drogowa zdarzyła mi się nim 2 razy z załadunkiem 2 tony. Raz dostałem 200pln za prędkość a drugim razem było tylko kontrola trzeźwości i dokumentów. Policjant nawet nie zaglądał pod plandekę-fura z 2 tonami na pokładzie stoi jak normalny sprinter na pusto