• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dodatkowy czujnik ciśnienia oleju

Rafallem

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Małopolska
Witam,
Chciałbym zamontować dodatkowy czujnik ciśnienia oleju w samochodzie razem z wyświetlaczem/manometrem.

U mnie nie ma miejsca by wkręcić coś dodatkowo i musiał bym wstawić trójnik.
W jedno wejście wkręcił bym czujnik od samochodu, w drugie przedłużkę/węża i na końcu czujnik dodatkowy. Ma to rację bytu?

Ostatnio wyświetlił mi się taki zestaw od chińczyka, korzysta ktoś? Lub poleci coś co działa? Screenshot_2025-10-09-18-22-46-320_com.android.chrome.jpg

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
U mnie nie ma miejsca by wkręcić coś dodatkowo i musiał bym wstawić trójnik.
takie coś:
1760032922378.png

W jedno wejście wkręcił bym czujnik od samochodu, w drugie przedłużkę/węża i na końcu czujnik dodatkowy. Ma to rację bytu?
wąż? żeby pękł i wyciekł olej? po co dokładać elementy i komplikować

już stary polonez miał fabrycznie takie cudo:

1760033043485.png
mniej elementów, mniej ryzyka

Ostatnio wyświetlił mi się taki zestaw od chińczyka, korzysta ktoś? Lub poleci coś co działa?
osobiście poleciłbym ci zegary analogowe, takie z wskazówką. od tych ciągle zmieniających się i migających cyferek dostaniesz oczopląsu

Rafallem

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Małopolska
Oczywiście, że zrobił bym dodatkowy czujnik od razu w trójnik lecz niestety nie wiem wgl czy go tam upcham.

Planuje to w Master 3 2.3 a miejsca tam tyle co kot napłakał i myślałem by przedłużyć wężykiem do hydrauliki by spokojnie czujnik gdzieś usadowić.

Na czerwono czujnik ciśnienia ori, na żółto przychodzi pompa wspomagania, alternator i klimatyzacja plus do tego węże :D IMG_20251010_124013.jpg

Do góry Bottom