• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drgania wibracje szarpanie kierownicy

KacperT

Początkujący
Punktów
0
Witam
Borykam się z problem w BMW e60, że przy 90kmh + czuć wibracje całej karoserii + przy hamowaniu trzęsie się kierownica ( to już przy każdej prędkości i również przy naciśnięciu hamulca słyszę tak jakby stuknięcie z zacisku przedniego ( jakby zacisk się poruszał) myśle ze to przez te gumowe tuleje. Czy istnieje możliwość ze mam takie drgania przez tuleje gumowe w zacisku? (Koła są wyważone i felgi proste) Czy może do wymiany podpora wału i tarcze z łożyskami. Macie jakieś propozycje od czego zacząć sprawdzać żeby jak najmniej nie potrzebnie rzeczy wymienić ?

KacperT

Początkujący
Punktów
0
A macie jakiś sposób na sprawdzenie podpory/łączników bez rozbierania wszystkiego od spodu? Ponieważ jak rozbiorę to nie będzie mi się tego skręcać aż części dojdą a samochód jest ciagle potrzebny

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Proponuję jechać na jakaś stację diagnostyczną, dać gościowi 30 zł, może coś wyjdzie. Majątek to nie jest, a może coś się znajdzie, jakiś luz albo krzywe tarcze. Jak nie to dalsze szukanie.

KacperT

Początkujący
Punktów
0
Niestety mieszkam w Norwegii i tutaj taka usługa kosztuje troszkę więcej niż 30zl dlatego wolałbym to zrobić sam :/

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
no niestety bez obejrzenia samochodu nikt Ci diagnozy przez neta nie postawi. płacz i płać albo kombinuj

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Niestety mieszkam w Norwegii i tutaj taka usługa kosztuje troszkę więcej niż 30zl dlatego wolałbym to zrobić sam :/
Pytanie, zarabiasz w ZŁ czy w Koronach Norweskich?
Bo napisałeś jakbyś pracował w Norwegii za Polską pensję ...
Stać Cię na konia to i na owies powinno, bo uwierz mi wcześniej czyt później kóń padnie bez owsa...

Ostatnia edycja:

KacperT

Początkujący
Punktów
0
Postanowiłem kupić wszystkie części i wymieniać krok po kroku, i już jest normalnie. Drgania ustały po wymianie łożyska/piasty ztylu, kierownica się uspokoiła po wymianie tarcz i klocków z przody

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Postanowiłem kupić wszystkie części i wymieniać krok po kroku, i już jest normalnie. Drgania ustały po wymianie łożyska/piasty ztylu, kierownica się uspokoiła po wymianie tarcz i klocków z przody
Rozumiem że zrobione wszystko zgodnie ze sztuką (sprawdzenie bicia, dokładne oczyszczenie i smarowanie odpowiednimi środkami) czy na sztukę (zdjął, założył i napier...ł miedziaka) ? :D

Do góry Bottom