• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ducato 3.0 2015r nie odpala

Piotr.m

SuperMechanior
Dołączył
22.07.2012
Postów
536
Punktów
11
Wiek
34
Miasto
Chyżowice
Witam problem z ducato brak ciśnienia na listwie CR czujniki nowe pompa CR nowa pompka Wstępna podaję paliwo do pompy z pompy nie wychodzi jak by zawór nie puszcza zawór się wysterowuje uruchamia był podmieniany. Obroty silnika widzi IMO wporzadku co może blokować otwarcie zaworu ciśnienia na pompie? Ręce już mi opadają.
 

winetoo

SuperMechanior
Dołączył
18.03.2014
Postów
2778
Punktów
963
Miasto
Radom
Z plaka próbowałeś? Test na wyciekanie wtryskiwaczy zrobiony?
 

Piotr.m

SuperMechanior
Dołączył
22.07.2012
Postów
536
Punktów
11
Wiek
34
Miasto
Chyżowice
Z plaka próbowałem odpala chodzi o to że nie podaje pompa paliwa odkreciłem przewód zasilający listwie i nie ma wogole paliwa. Napęd pompy działa obraca się.
 

Piotr.m

SuperMechanior
Dołączył
22.07.2012
Postów
536
Punktów
11
Wiek
34
Miasto
Chyżowice
Nie było możliwości zrobienia testów przelewowych ponieważ w listwie sachara. Przekaźnik pompy działa jak się go wysteruje pompka Wstępna podawała paliwo po zapłonie ale okazało się że nie robiła odpowiedniego ciśnienia jedynie 0.9 bara po zmianę pompka podaję 5 bary auto odpala tak że temat można zamknąć. Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie.
 

Piotr.m

SuperMechanior
Dołączył
22.07.2012
Postów
536
Punktów
11
Wiek
34
Miasto
Chyżowice
Nie poł układu auto przyciągnli na sznurku gdzie pompa była w aucie kupiona przez właściciela reszta czujników była już założona nowa w tym też nowa pompka Wstępna tak powiedział właściciel i że nie podaje pompa paliwa i ma nową więc założyłem pompę i rozczarowanie dalej sachara i zaczęło się szukanie niestety pomijając to co mówił klient wniosek taki ze nie należy słuchać klienta. Samochodem lata za granicę i tak po Polsce był naprawiany być może i moja wina nie mówię nie ale klient sam chciał nowa pompę miał ze sobą nie naciagalem nikogo a zawory i czujniki zawsze mam na podmianke jak by co może nie do każdego auta.
 

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
17.01.2016
Postów
3600
Punktów
692
Miasto
Poland Warsaw
a ty
Z plaka próbowałem odpala chodzi o to że nie podaje pompa paliwa odkreciłem przewód zasilający listwie i nie ma wogole paliwa. Napęd pompy działa obraca się.
wiesz jak jest napędzana pompa z silnika? Czy tam nie ma łącznika między wałkiem a pompą?
 

WOODOO

SuperMechanior
Dołączył
25.08.2014
Postów
5261
Porady
1
Punktów
2526
Szumi, chyba już zrobił furę...:rolleyes: no chyba, że nie i już ponad rok ducato gnije postawione w krzaki...:)
 

Piotr.m

SuperMechanior
Dołączył
22.07.2012
Postów
536
Punktów
11
Wiek
34
Miasto
Chyżowice
Tak jest łącznik jak pamiętam. A ducato pojechało mimo nowej pompy wstępnej okazała w baku był problem pompa dawała ale za mało.
 

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
17.01.2016
Postów
3600
Punktów
692
Miasto
Poland Warsaw
właśnie miałem taki przypadek że na wałku ukręcił się ten zabierak od łącznika, dopiero mnie tknęło żeby zobaczyć szerokim płaskim śrubokrętem....a tu zonk, kręcił się i jak miał napędzać pompę?
 
Do góry Bottom