1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Duzy problem ze sprzegłem

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika MarcinBrk, 25-01 19.

  1. MarcinBrk

    MarcinBrk Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 19
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Witam serdecznie. Bardzo prosze o zainteresowanie sie tematem bo juz nie wiem co robic.
    Posiadam audi a3 8p 2005r. Problem jest ze sprzegłem. Wymieniono juz wszystko. Docisk wysprzeglik klło pompa sprzegła wszystkie przewody i dalej to samo a mianowicie. Na pierwszym biegu i wstecznym gdy jest na tzw pol sprzegle sprzeglo wpada i silnik ciagnie. Nie idzie wyrzucic sprzegla. Musze dopiero zgasic auto i wtedy wysprzeglic. Mechanicy nie wiedza juz co wymieniac bo wymienione zostalo wszystko. Bardzo prosze o pomoc.
     
  2. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    972
    Docenione treści:
    357
    Miasto:
    Ostrołęka
    Zmień majstrów.

    Albo niech dokształcą się z budowy i działania sprzęgła hydraulicznego.

    Ja myślę że nie umieją tego prawidłowo odpowietrzyć.
     
  3. Mesiek

    Mesiek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    14-08 12
    Postów:
    1 070
    Docenione treści:
    227
    Miasto:
    PLE
    Jakiej firmy pompa poszła na montaż?
     
  4. MarcinBrk

    MarcinBrk Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 19
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Takie odpowiedzi ze nie umieja odpowietrzyc to sobie darujmy. Zostało odpowoietrzane juz wiele razy. Skrzynia była wyciagana dwa razy. Dzisiaj pojechałem na testy i dalej to samo az mnie zagotowało. Nie znam firmy pompy zeby teraz napisac. Gdy auto zgaszone biegi wchodza idealnie. Gdy sie zapali i wrzuci jedynke zaczyna ciagnac i auto jedzie pkmału a biegu nie idzie wyrzucic..
     
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    972
    Docenione treści:
    357
    Miasto:
    Ostrołęka
    Ustal jedną wersję bo pisałeś że wpada A nie że nie wysprzęgla.

    Bo to ma znaczenie wpada czy nie wysprzęgla. Przestudjuj zasadę działania sam się domyśliś co jest źle.
     
  6. next22

    next22 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 12
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    11
    Z tego co piszesz wynika:
    - pompa szmelc
    -źle odpowietrzone
     
    slawek2007.28 lubi to.
  7. MarcinBrk

    MarcinBrk Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 19
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Co zle?? Pisze ze jest np. na pol sprzegle i za chwile wpada do podlogi bo ciagnie silnik i nie idzie wtedy wyrzucic biegu.
     
  8. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    972
    Docenione treści:
    357
    Miasto:
    Ostrołęka
    Dla mnie to możecie ją i sto razy wyciągać jak hxxa macie pojęcie o robocie. Zanotowali tarczę odwrotnie i szukają problemu w częściach.
     
    art234 i toomii76 lubią to.
  9. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 222
    Docenione treści:
    1 891
    Miasto:
    Mazowieckie
    Krótka piłka- Czy na zgaszonym da się wyczuć przełamanie?
     
    slawek2007.28, ... oraz toomii76 lubią to.
  10. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 176
    Docenione treści:
    3 677
    Miasto:
    turek
    w tamtym tygodniu 2 podobne przypadki. w jednym dwumas zaspawany, w drugim jeszcze tarcza do tego rozwalona. po włączeniu biegu auto jechało nawet na wciśniętym sprzęgle. żeby wykleszczyć bieg, trzeba było auto zgasić.
     
    nieldos i slawek2007.28 lubią to.
  11. Mesiek

    Mesiek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    14-08 12
    Postów:
    1 070
    Docenione treści:
    227
    Miasto:
    PLE
    Wymień pompę na oryginał.

    Trochę więcej zapłacisz a problem nie powróci.
     
    slawek2007.28 lubi to.
  12. MarcinBrk

    MarcinBrk Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 19
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Z całym szacunkiem ale nie badz smieszny.. nie robił to pierwszy lepszy mechanik.

    Na zgaszonym chodzi tak jak powinno.

    W pierwszej kolejnosci kupilismy oryginal tylko ze uzywke i dalej to samo. Potem z nowke i dalej to samo. To nie bedzie wina pompy
     
  13. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 176
    Docenione treści:
    3 677
    Miasto:
    turek
    o tarczy nie napisałeś :)
     
  14. MarcinBrk

    MarcinBrk Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 19
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Tarcza tez
     
  15. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    972
    Docenione treści:
    357
    Miasto:
    Ostrołęka
    No dobra uzupełnij dane auta. Bo nie wiem czy w wale jest łożysko podpierające wałek sprzęgłowy.
    A to czy robił to Janusz to się jeszcze okaże jak znajdziecie rozwiązanie problemu.
     
  16. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 176
    Docenione treści:
    3 677
    Miasto:
    turek
    trafiłeś na wadliwe części.
     
  17. kolegaradom

    kolegaradom Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-08 13
    Postów:
    272
    Docenione treści:
    9
    nie dziwie się , czasami jest problem z odpowietrzeniem, ja jak nie moge to robie tak że odpowietrzam z zaworkiem, albo w drugą stronę, wpycham płyn powoli przez odpowietrznik,
     
  18. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 222
    Docenione treści:
    1 891
    Miasto:
    Mazowieckie
    No to jak wszystko fachowo wymieniłeś to jest gitarra...następny proszę.
     
    XM love Citroen, art234, ... oraz 1 osoba lubią to.
  19. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    972
    Docenione treści:
    357
    Miasto:
    Ostrołęka
    Jak nie pierwszy lepszy to co za problem poprawić to. Przyjedź zrobimy wystawiamy fakturę i będzie śmigać.
     
  20. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 176
    Docenione treści:
    3 677
    Miasto:
    turek
    tyn to już zaroz fakturę. a 0.7 i zgrzewka VIP-a to już nie odpowiada??
     
    slawek2007.28 lubi to.