• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działanie skrzyni biegów manualnej

kxba

Nowy
Punktów
0
Cześć, jestem młodym praktykantem w pewnym warsztacie samochodowym, w którym przede wszystkim specjalizujemy się skrzyniami biegów. Jestem nowy, zainteresowało mnie to bardzo i chciałbym się jak najprzejrzyściej i jak najdokładniej dowiedzieć jak działa taka skrzynia. Najbardziej mnie nurtuje czy najpierw jest przekazywana moc na wał pośredni czy główny.

Z góry dzięki za pomoc ;)

manualnej skrzyni biegów* tak chyba będzie prawidłowiej ;)

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jak się myśli, to proste jak kij od miotły. Jeszcze do tego potrzebna prasa i kilka ściągaczy.

kxba

Nowy
Punktów
0

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Skoro masz praktyki w warsztacie specjalizującym się w naprawie skrzyń biegów to dlaczego nie podpytasz "majstra"? Przecież dodatkowo może Ci pokazać jak to wygląda w praktyce.

kxba

Nowy
Punktów
0
Skoro masz praktyki w warsztacie specjalizującym się w naprawie skrzyń biegów to dlaczego nie podpytasz "majstra"? Przecież dodatkowo może Ci pokazać jak to wygląda w praktyce.

Kurde, ale te praktyki mam tylko we wtorki co dopiero, zacząłem tam chodzić, ledwie co wiem, dlatego chciałem się coś dowiedzieć tutaj tak "na szybkiego z czym to się je", no ale dobra będę się starał dowiedzieć w następny wtorek :'D

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
możesz przyjść do mnie na praktykę ale musisz przynieść swoją skrzynie do nauki i jakies pieniądze za poświęcony czas. :)

Do góry Bottom