• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dzień dobry pojazd diesel

Dominanto

Uczestnik
Punktów
0
Witam wszystkich chciałem prosić o pomoc w wyborze samochodu do 20tys diesel jestem otwarty na wszystkie marki chciałem przeczytać po prostu wasze propozycje pozdrawiam
Do pracy w jedna stronę robię ok 35km myśle ze ok na diesla
Głównie zastanawiałem się nad BMW e90
Francuskie i japońskie marki tez mnie ciekawią i Ford mk4 ponoć tez niczego sobie tylko ze ja najczęściej jeżdżę sam lub we dwoje
Chciałem z wami o tym podyskutować troszeczkę bo czytam o wszelakich markach już chyba ze 2-3 miesiące i zdobyłem w ten sposób jakas minimalna wiedzę :)
czekam na wasze odpowiedzi :) zachęcam do dyskusji
Automatyczne połączenie postów: 4 minut temu

Alfą Romeo 159 Ford mondeo mk4 opel insygnia BMW e90 peugot 308 citroen c5 to już trochę drosze jakieś wasze propozycje i opinie ;)
Automatyczne połączenie postów: Przed chwilą

Chciałbym aby auto dawało jakas radość z jazdy jakoś wyglądało i nie kosztowało 10tys rocznie na utrzymanie ...

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Witam wszystkich chciałem prosić o pomoc w wyborze samochodu do 20tys diesel jestem otwarty na wszystkie marki chciałem przeczytać po prostu wasze propozycje pozdrawiam
Do pracy w jedna stronę robię ok 35km myśle ze ok na diesla
Głównie zastanawiałem się nad BMW e90
Francuskie i japońskie marki tez mnie ciekawią i Ford mk4 ponoć tez niczego sobie tylko ze ja najczęściej jeżdżę sam lub we dwoje
Chciałem z wami o tym podyskutować troszeczkę bo czytam o wszelakich markach już chyba ze 2-3 miesiące i zdobyłem w ten sposób jakas minimalna wiedzę :)
czekam na wasze odpowiedzi :) zachęcam do dyskusji
Automatyczne połączenie postów: 4 minut temu

Alfą Romeo 159 Ford mondeo mk4 opel insygnia BMW e90 peugot 308 citroen c5 to już trochę drosze jakieś wasze propozycje i opinie ;)
Automatyczne połączenie postów: Przed chwilą

Chciałbym aby auto dawało jakas radość z jazdy jakoś wyglądało i nie kosztowało 10tys rocznie na utrzymanie ...
A dotychczas jakim autem jeżdziłeś ?

Dominanto

Uczestnik
Punktów
0
Czyli 2005-2007 produkcja a m47 to 320d czy 3.0d ? To mam już jedna wypowiedz i super ze ktoś coś zaczyna
Mnie BMW tez niesamowicie się podoba ale przerażają mnie trochę właśnie te opinie ze straszliwie wysokie koszty utrzymania
A z drugiej strony niski spadek wartości i znakomite własności jezdne prosił bym o dalsze opinie :)
Automatyczne połączenie postów:

Dotychczas skoda octavia I tour 101km 1.9tdi

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Uogólnienie !!Napiszę trochę prowokacyjną wypowiedż ! Jeżeli zależy Tobie na niezwykle przyzwoitych niskich kosztach utrzymania ..jeżeli chciałbyś aby auto nie traciło na wartości a wręcz przeciwnie .z każdym rokiem drożało ..jeżeli chciałbyś jeżdzić bezpiecznym autem ..to takim rozwiązaniem może być np.Mercedes 124 . Np. m.in. dlatego że żadne auta które wymieniłeś nie mają tych wymienionych przeze mnie podstawowych zalet które ma taki Mercedes .Jeżeli chcesz iść w nietrwałą i awaryjną nowoczesność to owszem tandety nie brakuje i jest z czego wybierać . Jeżeli zakupisz auto nie zajeżdżone z dobrych rąk ..to masz szansę na uniknięcie nadmiernych kosztów utrzymania .

Dominanto

Uczestnik
Punktów
0
Panie Radmor dziękuje za twa prowokacyjna wypowiedz ale nie chce iść w auta klasyczne jak mercedes którego wymieniłeś albo audi 80/90 ponieważ chciałbym jakieś auto z wymienionych :/ a was proszę właściwie o radę z tym związana ponieważ ja bazuje na opiniach innych ludzi i dlatego ciekawi mnie co macie do powiedzenia na temat tych samochodów pozdrawiam :)

Do góry Bottom