• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dzisiejsze zarobki

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
Witam Panowie, krótkie pytanie, ile dziś płacicie zatrudnianemu przez was mechanikowi?
czy rozliczacie się z nim procentowo? czy stała pensja? może jakieś formy bonusów/mobilizacji?

matus1014

SuperMechanior
Punktów
160
Witam Panowie, krótkie pytanie, ile dziś płacicie zatrudnianemu przez was mechanikowi?
czy rozliczacie się z nim procentowo? czy stała pensja? może jakieś formy bonusów/mobilizacji?
Stała pensja zależnie od umiejętności, szukaliśmy teraz pracownika to wyskoczył że za mniej jak 700dniowki to nie przychodzi. Pytam komputer obslugujesz? Nie. Ogarniasz łańcuchy audi bwm? Nie . To co ogarniasz? No polutuje,zrobię zawieszenie i jakiś prosty pasek rozrządu :) skąd oni się biorą. U nas mechanik zarabia 300-350 dniówki, przyjemna robota , 8-17 dwie soboty w miesiącu dodatkowo płatne oczywiście 300kazda . Bez nadgodzin. Remontów nie robimy bo za dużo mamy roboty serwisowej. Jak jeden zrobi szybciej to ma większą pensje wiadomo. Podwyżki od nowego roku zawsze po 200-300zl

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
dzięki za informacje, ja w podwarszawskich Łomiankach nie mogę nikogo znaleźć za 400 zł dniówka w dokładnie takich samych godzinach jak u was, więc pytam czy aby nie za mało? zależy mi na zadowoleniu moich pracowników a brakuje nam jednego do brydża aktualnie

matus1014

SuperMechanior
Punktów
160
dzięki za informacje, ja w podwarszawskich Łomiankach nie mogę nikogo znaleźć za 400 zł dniówka w dokładnie takich samych godzinach jak u was, więc pytam czy aby nie za mało? zależy mi na zadowoleniu moich pracowników a brakuje nam jednego do brydża aktualnie
Wszystko zależy od umiejętności. My tu mamy spokojną głowę , jak jakieś tematy elektroniczne ,flashowanie czy dopisywanie odsyłam dalej
. Robimy same sprzęgła ,rozrządy i serwisówke.

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
Wszystko zależy od umiejętności. My tu mamy spokojną głowę , jak jakieś tematy elektroniczne ,flashowanie czy dopisywanie odsyłam dalej
. Robimy same sprzęgła ,rozrządy i serwisówke.
zastanawiam się też nad przestawieniem warsztatu na specjalizacje w bmw lub grupie vw - w tych tematach czujemy się mocni, ale nie wiem czy to jest dobry ruch

matus1014

SuperMechanior
Punktów
160
zastanawiam się też nad przestawieniem warsztatu na specjalizacje w bmw lub grupie vw - w tych tematach czujemy się mocni, ale nie wiem czy to jest dobry ruch
Też robimy najwięcej grupy VW i BMW ,ale robimy wszystkie marki. Sam jestem ciekawy , ja podejrzewam że lepiej chyba skubać po trochu wszystkiego w moim przypadku.

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
ale jak zostać warsztatem "premium" w takim przypadku? od otworzenia firmy kładę nacisk na profesjonalny kontakt z klientem, nic na gębę, wyceny, kontakt - jednak jak teraz brakuje pracownika z niczym się nie możemy wyrobić (bo musze coś dłubać) - co powoduje delikatne rozczarowanie

matus1014

SuperMechanior
Punktów
160
ale jak zostać warsztatem "premium" w takim przypadku? od otworzenia firmy kładę nacisk na profesjonalny kontakt z klientem, nic na gębę, wyceny, kontakt - jednak jak teraz brakuje pracownika z niczym się nie możemy wyrobić (bo musze coś dłubać) - co powoduje delikatne rozczarowanie
Jeśli chcesz być premium to warto postawić na jedna markę. My u nas jednak stawiamy na dostępność. W okolicy najtańszy warsztat i dlatego mamy tyle roboty :)

Damianekone

Bywalec
Punktów
5
to musisz się użerać z "gównozjadami" co za najniższą kwotę chcą usługi top :D

matus1014

SuperMechanior
Punktów
160
to musisz się użerać z "gównozjadami" co za najniższą kwotę chcą usługi top :D
Taki los , robię nieraz takie strupy że inny to by nawet maski nie chciał w tym podnieść:) ale dzięki temu mam bardzo dużą flotę busów typu Iveco, mastery bo klienci już tak z przyzwyczajenia też przyjeżdżają.
Mam też dobry kontakt z pobliskim kościółkiem, parafianie,probosz,ministranci i ich rodziny wszyscy do mnie przyjeżdżają.Tak więc mogę stwierdzić najgorsze trupy to są po piekarniach i po budowlancach jeśli chodzi o busy.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
91
Miasto
Piaski
Ja swoim płacę stałą pensję .W tym roku po podwyżkach koszt 8 godzin pracy moich pracowników to średnio 600 zł/osobę . W tym Pensja, zusy, BHP, utrzymanie stanowiska itp. Nie wchodzą w to ogólne koszty utrzymania warsztatu, podatki, media itp. Także, zastanawiam się czy mając 250 brutto za rbh toi nie jestem za tani

Do góry Bottom