• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwny dźwięk na niskich obrotach Suzuki SX4

joker435

Nowy
Punktów
1
Dzień dobry, jako nowy użytkownik forum witam wszystkich. Chciałbym prosić o pomoc w próbie identyfikacji usterki. W linku poniżej znajduje się nagrany dźwięk jaki czasami wydaje mój samochód. Jest to Suzuki SX4, 1.6 benzyna 120KM, rocznik 2013. Dźwięk nigdy nie pojawia się na zimnym silniku tylko zaraz po zatrzymaniu samochodu bądź w czasie znacznego zwolnienia. Mam ustawione luzy zaworowe, podobno rozrząd jest w porządku. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś spotkał się już z takimi odgłosami.

https://www.dropbox.com/scl/fi/ljyj...ey=0wuc2jm3glbc55xxywfpoa7qi&st=gdjnydq5&dl=0

joker435

Nowy
Punktów
1
Zdejmowali paski napędów pomocniczych? pompa wody , sprężarka klimy???
Powiedzieli żeby przyjechać jak będzie hałasować cały czas gdyż teraz to ciężko znaleźć i paski klinowe nie były ściągane. Tylko ja wolałbym nie czekać ponieważ jeżdżę w trasy i nie chciałbym wracać na lawecie. Czyli dobrze będzie pojechać do innego warsztatu i niech ściągają może coś odkryją? Czy to może coś jednak być z łańcuchem albo napinaczem?

kociolm

Nowy
Punktów
0
Cześć, czy udało Ci się dojść do tego czym był ten dźwięk? U mnie dzieje się dokładnie to samo.

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
jeździć obserwować, te silniki są niezniszczalne, osprzęt pies jeb888ał

Do góry Bottom