• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwny dzwięk piszczenia-brzęczenia pod osłoną plastikową silnika Nissan Micra K12

Jacek. Led

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam wszystkich forumowiczów miło mi że mogę tutaj szukać porad :) A więc mam taki problem, od paru dni w nissanie micra k12 mojej żony dobiega dziwny ciągły piszczący dzwięk z pod plastikowej osłony silnika na włączonym zapłonie (na wyłączonym cisza) jak i przy uruchomionym silniku piszczy, to piszczenie to jakby coś związane z elektryką, ciężko mi to obrazowo wytłumaczyć wiec dodałem zdjęcie i w kółku zaznaczyłem skąd ten dzwięk dobiega.Proszę doradzcie co może być przyczyną tego dzwięku. Dziękuje :) 188581389_1_1000x700_nissan-micra-k12-silnik-12-mozliwosc-odpalenia-sieradz.jpg

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
włącz zapłon i odłącz pojedynczą kostkę jak przestanie czujnik do wymiany jeżeli bardzo głośno hałasuje jak nie jest to dla ciebie uciążliwe jeździć aż całkiem padnie żaden z tych czujników nie zagraża dla twojego i silnika bezpieczeństwa

Jacek. Led

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Dziękuje za tak szybką odpowiedz :) bardzo głośno nie hałasuję słychać tylko jak jest otwarta klapa silnika, tylko właśnie się obawiałem,żeby żonie coś się w drodze nie wydarzyło z tego powodu gdyż pracuje w takich godzinach że wizyta w serwisie będzie możliwa dopiero w sobotę ,a tak z ciekawości zapytam od czego są ta czujniki - kostki ??

Do góry Bottom