• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

E56 trzyma hamulec postojowy

psuja_11

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Łódzkie
Witam wszystkich . Problem jak w temacie po wciśnięciu P na odpalonym silniku zaciąga linki i wzrasta ciśnienie trzymając układ zasadniczy. Po zwolnieniu przycisku P ciśnienie z układu nie spada i trzyma hamulce delikatnie ale trzyma pedał twardy. Wystarczy pociągnąć pedal ham do góry i wsio wraca do normy. Odpinałem dodatkową pompę tą obok serwa i nadal to samo więc ciśnienie musi nabijać agregat abs. Agregat drugi to samo. Co tym żądzi czy czasem nie mechanizm ręcznego. Czasem potrafi podnieść ciśnienie podczas jazdy i hamulce się grzeją . Na to przyjechał. Dodam że nowe serwo i pompa hamulce TRW.

psuja_11

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Łódzkie
W jaki sposób, światła stop zapala. W parametrach też widać jego działanie. W EDC - ABS - W skrzyni również widzi. Odsuwalem go i przybliżałem myślałem że mierzy odległość wciśniętego pedału . Nic to nie zmienia. Mogę go w zasadzie wymienić już tyle kasy tu wlazło że to nie problem. Dodam że po odpięciu podciśnienia z serwa problem nieistnieje. Mowa oczywiście o e65 3.0d pomyliłem się w temacie

Do góry Bottom