• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

E63 problem z elektryką

tomekst1696

Początkujący
Dołączył
12.04.2019
Postów
7
Punktów
0
Wiek
24
Witam kolegów.
Mam problem z e63 645ci
Sprowadzilem ją ze Stanów w bardzo okazyjnej cenie lecz nie działa w niej elektryka. Mianowicie silnik odpala, automatu działa tak że można jechać, światła też ok idrive i navi też.
A nie działa pół licznika tnz komunikaty na wyświetlaczu są, ale nie działają wskazówki. Nie działają równiez elektryczne szyby, centralny (jedynie otwieranie bagażnika) abs trakcja, wspomaganie i świeci się kontrolka od hamulców. Bezpieczniki wszystkie ok(sprawdzałem miernikiem) Przekaźniki też bo sprawdzałem na stole.
Brak również komunikacji przez obd. Zasilanie 12v w gnieździe jest ale nie sprawdzałem napięcia na przewodach sygnałowych. W aucie jest Cas 2. Czy może uwalony?

Dodam że sprawdziłem moduł mpm i wszystko ok. Po podmianie Kbm (bez kodowania centralny coś zaczął lepiej działać ale nie zamyka drzwi.
Prosił bym Panowie o pomoc
 

tomekst1696

Początkujący
Dołączył
12.04.2019
Postów
7
Punktów
0
Wiek
24
Tak sprawdzałem i wszędzie sucho nie ma śladów po wodzie ani żadnej wilgoci pod dywanem, w boczkacha, pod maską ani w bagażniku
 

tomekst1696

Początkujący
Dołączył
12.04.2019
Postów
7
Punktów
0
Wiek
24
Tak :D
Sprawdzałem :D
Mam wyjęte siedzenie kierowcy, zdjęty lewy boczek z drzwi, zdjęty schowek,wyjęte wygłuszenie w bagażniku, odchyliłem dywan pod kierowcą łącznie z tym podkładem tego styroduru tam suchutko i nie ma najmniejszych śladów że auto było zalane.
wtyczki do modułów czyściutkie bez nalotu patyny
 
Do góry Bottom