• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Economy mode citroen.

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Mozliwe ze przez ten szajs nie chce odpalić? Co lepiej? Ustawić duza zwłokę czy wylaczyc monitorowanie akumulatora?
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2821
Punktów
738
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Ty ćpasz ? Przez economy Mode auto wchodzi w tryb "uśpienie " tylko, palić musi .
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Slyszalem o dwoch przypadkach ze nie paliło. Ciśnienie paliwa 290 obroty walu widzi a nie otwiera piezo. Rozrusznik kręci. Kalkulator zablokowany.
Automatyczne połączenie postów:

Bsi bsm sprawne. Bezpieczniki całe
 
Ostatnia edycja:

melas

SuperMechanior
Dołączył
27.04.2018
Postów
284
Punktów
40
Wiek
47
Miasto
WRZEŚNIA
Sprawdź wtryski czy któryś nie ma zwarcia. Reszta się blokuje jak któryś za mocno obciąża edc
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Wtryski przy rozruchu maja 71 volt. Tak głosi lexia. Sprawdze jeszcze linie can oscyloskopem. Moze gdzies wiosna zawitała
 

melas

SuperMechanior
Dołączył
27.04.2018
Postów
284
Punktów
40
Wiek
47
Miasto
WRZEŚNIA
W parametrach masz status pozwolenie na rozruch synchro zobacz jak to wygląda. Jak kręci rozrusznik to musi być can w porządku
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2821
Punktów
738
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Zapal go na plaka niech chwilę pochodzi i economy Mode zniknie
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Jutro sprobuje. Podepne tez oscyloskop pod wtryski. Sprawdzilem tylko ze zablokowany. Jutro popatrzę. Moze gdzies coś zgniło
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2821
Punktów
738
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Jeśli masz cisnienie paliwa ,synchro i zezwolenie na start to musi zapalić. Ten silnik jest bardzo prosty . Chyba że masz po zerwanym pasku i klin na kole walka ścięty to wtedy kręci a nie pali ...
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Na plaku chodzi i wkreca sie w obroty. Jak jest podpięta lexia to pokazuje 71 volt na wtryski i 100 procent korekt. Jak odepne kostke tam gdzie wtryski pokazuje 1 volt na wtryski. Bledy ma od przeplywki cisnienia paliwa i sppro innych. Nie mozna ich skasować. Probowalem na stole i bledy sie nie zmieniaja. Przewody przedzwonione do czujników. Nie pognite. Zasilania i masy w sterowniku i czujnikach sa. Pokazuje kalkulator zablokowany. Na bsi i module pod kierownica zero błędów.
Automatyczne połączenie postów:

Bledy tylko w ecu silnika. W parametrach modulu pod koerownica com 2000 obecnosc kliczyka brak.
Automatyczne połączenie postów:

Bledy tylko w ecu silnika. W parametrach modulu pod koerownica com 2000 obecnosc kliczyka brak.
Automatyczne połączenie postów:

Bledy tylko w ecu silnika. W parametrach modulu pod kierownica com 2000 obecnosc kluczyka brak. Testy komponentow niemozliwe w ecu silnika
Automatyczne połączenie postów:

Bledy tylko w ecu silnika. W parametrach modulu pod kierownica com 2000 obecnosc kluczyka brak. Testy komponentow niemozliwe w ecu silnika
 
Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
30.09.2015
Postów
4136
Punktów
1188
ma palic w tym trybie,wyjdzie z niego jak wzbudzi sie alternator lub mozna wyjsc z niego po diagnozie-tyle w temacie
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Eco jest opóźnione i ch.j z nim. Martwi mnie ten sterownik. Czy w trybie locked mozna kasowac bledy na nim. Nasrane ma błędów stałych a zasilania do czujnikow i przejscia przewodow ok. Zamowie drugi sterownik
Automatyczne połączenie postów:

Immo powiadasz. To moze były by bledy w bsi i moduld pod kierownicy a tam czysto
Automatyczne połączenie postów:

Immo powiadasz. To moze były by bledy w bsi i moduld pod kierownicy a tam czysto
 

Piotr_Ł

SuperMechanior
Dołączył
23.02.2018
Postów
104
Punktów
15
Miasto
Lublin
Kiedyś miałem berlingo które nie odpalało i też błędów nie mogłem skasować. Z tego co pamiętam to auto kręciło i nie odpalało i problemem było immo . Tzn kluczyk był cały tylko pod stacyjka nadajnik był uwalony. Sprawdź dla pewności kluczyk czy ma immo w środku i sprawdź ten odbiornik
 
Do góry Bottom