• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ESP w Lagunie 2 ph2

Piotr K.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam.
Problem polega na tym że przestał działać cały system. Zaświecił się komunikat i wyłączyło wszystko (kontrola trakcji i abs). Z diagnozy wyszło że napięcia przekraczają wartości tolerancji, test był wykonany nie clipem tylko czymś tam, ale podobno sprawdzonym na Lagunie i np. uszkodzenia czujników wykrywał. Macie jakieś pomysły? A dodam że na wtyczce do abs-ów nic wizualnie nie widać przewody i złącze jak nowe, główne napięcia i masy sprawdzałem w te cienkie piny się nie zagłębiałem (nie mam aż tak dokładnej mapy).

Piotr K.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Zdaję sobie sprawę ale pytam bo może są jakieś powtarzające się awarie w lagunie i miejsca które warto sprawdzić? Jak już zrobię badanie na Clipie to myślę ze nie będę miał pytań na forum.

Piotr K.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Bo nie znam nikogo kto by mógł podpiąć się takim urządzeniem po 20tej czy w niedzielę. Auta zastępczego na taką okazję też nie dają (pytałem) a w tych godzinach mam czas i narazie jeszcze chęci by to sprawdzić. Oczywiście zakładając że były by to jakieś proste rzeczy nie wymagające rozebrania polowy auta. Stąd ten wątek.

Do góry Bottom