• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fabia 2 nie działa przednia szyba pasażera

RRomekk

Początkujący
Punktów
0
Witam
Mam taki problem że nie działa mi przednia szyba pasażera a wygląda to tak: rozebrałem atrapę z drzwi poruszałem wiązką kabelków i wszystko działało około roku, i nagle znów przestało, znowu rozebrałem jw. znów poruszałem kabelkami i znów działało około roku, niestety ruszanie kabelkami już przestało działać. Wiem wygląda na to że któryś kabelek ma przerwę tylko jak go znaleźć który to jest a jest ich tam przecież sporo.Może ktoś się zetknął z podobną sytuacją ?
Pomożecie ? Proszę
Roman

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
800
takim cudem
1689180436653.png

ewentualnie miernikiem elektrycznym nawet najtańszym:
1689180364593.png

RRomekk

Początkujący
Punktów
0
Sprawdź czy zasilanie jakieś tam przychodzi - to chyba możesz sprawdzić a nie WALIĆ focha.
Oczywiście będę walczył z tym ustrojstwem, jeśli wygląda że walę focha to przepraszam wszystkich ewentualnie urażonych, nie miałem takiej intencji
Pozdrawiam

RRomekk

Początkujący
Punktów
0
Zasilanie jest, masa też a szyba nie działa ale pokręciłem tą wiązką a to skręcając to znów rozluźniając i szyba działa
Już mi się w przeszłości dwa razy tak udało ją uruchomić w ten sposób no ale troche strach otwierać bo naprawione to to nie jest no i się otworzy a co jak sie nie zamknie
Załączam zdjęcie tej wiązeczki która ma chimery i poruszana raz działa raz nie
Pozdrawiam Wszystkich
Automatyczne połączenie postów:

Oczywiście będę walczył z tym ustrojstwem, jeśli wygląda że walę focha to przepraszam wszystkich ewentualnie urażonych, nie miałem takiej intencji
Pozdrawiam
Post w temacie 'Fabia 2 nie działa przednia szyba pasażera' https://forum-mechanika.pl/threads/fabia-2-nie-działa-przednia-szyba-pasażera.69796/post-628723

Załączniki

• IMG_20230715_141933_HDR.jpg
    IMG_20230715_141933_HDR.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 9
Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
800
pokręciłem tą wiązką a to skręcając to znów rozluźniając i szyba działa
Już mi się w przeszłości dwa razy tak udało ją uruchomić w ten sposób no ale troche strach otwierać bo naprawione to to nie jest no i się otworzy a co jak sie nie zamknie
Załączam zdjęcie tej wiązeczki która ma chimery i poruszana raz działa raz nie

więc czego oczekujesz po forum? co mamy zrobić? coś konkretnego apisać?
wiesz gdzie jest problem- trzeba naprawić.
niestety lub stety musisz to zrobić samemu lub oddać auto do kogoś kto się na tym zna.

RRomekk

Początkujący
Punktów
0
więc czego oczekujesz po forum? co mamy zrobić? coś konkretnego apisać?
wiesz gdzie jest problem- trzeba naprawić.
niestety lub stety musisz to zrobić samemu lub oddać auto do kogoś kto się na tym zna.
Ja wiem że na odległość nikt mi nie jest w stanie pomóc szczególnie akurat w moim przypadku
Skończy się u elektryka
Zasugeruję elektrykowi co robiłem żeby zadziałało może tym go na coś naprowadzę
Może ktoś miał podobnie i się odezwie
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie
Pozdrawiam

Gorzowiak

Gaduła
Punktów
26
Miasto
Gorzów Wlkp
Jaki problem zdjąć izolację i polutować lub wymienić przełamane kable. Diagnozę masz, właściwie miałeś od początku więc jesteś wiele do przodu. Dla amatora to dwie godziny roboty pilnując jednocześnie sobotniego grilla i popijając. No chyba że czekamy kolejny rok, a może coś tam zaiskrzy w końcu i fura pójdzie z dymem.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
800
Zasugeruję elektrykowi co robiłem żeby zadziałało może tym go na coś naprowadzę
nie zasugerujesz, a dasz gotowca :)

Może ktoś miał podobnie i się odezwie
toż piszą ci wszyscy- polutować kabelki

nawet ja miałem podobne przypadki chyba w każdym swoim prywatnym aucie: a to nie dział głośnik, a to centralny, a to otarcie drzwi nie rejestruje, światła...

satavkupa

Nowy
Punktów
0
Hej, we wrześniu ubiegłego roku przepaliła mi się jedna z żarówek w reflektorze, więc kupiłem nowy komplet i wymieniłem je.

Po kilku tygodniach spaliła się druga żarówka, więc ją też wymieniłem. Wczoraj wieczorem żarówka, którą ostatnio wymieniłem, znów się przepaliła. Moje pytanie brzmi: czy jest to tak powszechny problem? A może to po prostu pech?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
430
Miasto
Gorzów Wielkopolski
No niestety, takie żarówki teraz robią.
Jeśli masz prawidłowe ładowanie, to raczej zbieg okoliczności.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
89
Miasto
Rzeszów
Zależy jakie żarówki wsadziłeś. Jak jakieś wzmacniane +2137% made in PRC, no to nie ma co się dziwić. Jak ci nie przeszkadza, to załóż sobie LED-y dzienne, to sobie oszczędzisz wymieniania żarówek w lampach.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1874
Miasto
Kaczory
A H7 to już wgl ścierwo

Do góry Bottom