• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Marea weekend 1.6 16v problem z 3 cylindrem

turbors

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam.Mam problem z Fiatem Marea weekend 1.6 16v.Wyskakuje blad P0203.Przeszukalem internet,rozne fora,ale niestety trywialne podpowiedzi i fachowosc jest mniej niz zero.Check engine pali sie i praca 3 cylindra jest pod znakiem zapytania.Wiec usiluje sie dowiedziec jakie sa mozliwosci naprawy.Uklad wtryskowy sprawdzony wiazka elektryczna rowniez,druga cewka z przewodami i nowe swiecie.Na poczatku po wykasowaniu bledu silnik chodzil normalnie,a obecnie kasowanie nic nie daje.Moze ktos,cos-pozdrawiam.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Mamy rade, oddaj do Mechanika! On bedzie wiedzial co sprawdzić..
Bo czytajac post wnioskuje ze kupiles kabelek diagnostyczny elm327 i myslisz ze fiat jest Twoj , wszystko o nim wiesz i naprawisz..

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Sprężanie jest? Iskra jest? Sterowanie wtryskiem jest ? Próbowałeś wtryski miejscami zamienić ? to bez sprzętu można zrobić...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jakoś tak przypadkiem miałem dwa takie przypadki z walniętym wtryskiem :)

turbors

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Dobre odpowiedzi.Czy wszystkich traktujecie jak frajerow?Bo chyba tak.Na forach o temacie wiedza tyle samo.Problem pojawia sie wszedzie i nikt nie wie co jest przyczyna?Dziwne.Sprezanie,iskra,magistrala podaje paliwo.Auto ma najechane 139tys.Jesli ktos zna przyczyne poprosze o konkretna odpowiedz.

Nie kupilem kabelka,tylko mam launch x431 pro i nie uzywam crackowanych programu z netu.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Cytując twoje zdanie .Na poczatku po wykasowaniu bledu silnik chodzil normalnie,a obecnie kasowanie nic nie daje.Moze ktos,cos-pozdrawiam. Opisz dokładnie czy silnik zimny przy kasowaniu ,czy temp 80 ma to znaczenie przy diagnozie. Obecne kasowanie co to znaczy?

turbors

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
W kazdej opcji po wykasowaniu blad wraca.Wielu userow na necie ma z tym problem,lecz nikt nie podaje zwiezlej odpowiedzi.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Miałem 2 punta i tez juz wzywalem egzorcyste a padały ecu. Z tym, ze u mnie czepiał sie cewek. Kupowałem iaw dziewice u chłopaka na alle i auta jeżdżą do dziś. Napisz gdzie jest ten sterownik zlokalizowany. Jak jest przykrecony z tylu przepustnicy to praktycznie 200% , ze to on

Do góry Bottom