1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Fiat Punto problem z odpalaniem

Dyskusja w 'Silniki benzynowe' rozpoczęta przez użytkownika Dawidson1996, 24-10 18.

  1. Dawidson1996

    Dawidson1996 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-05 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Koło
    Fiat Punto 1.1 54km+LPG. Problem polega na tym że właściciel twierdzi że samochód potrafi zgasnąć przy dojeżdżaniu do skrzyżowania po czym nie chce odpalić i śmierdzi gazem w środku. Samochód przyciągnięty zostal i odpalony. I odpalił zrobiłem Nim 50km i żadnego prpblemu nie ma samochód jeździ normalnie. Jedynie co to po otwarciu maski cały silnik olejem ulany jest ponieważ do wymiany jest uszczelka pod pokrywą zaworów. Mial moze ktoś taki problem ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
     
  2. Pawel23

    Pawel23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    7-03 18
    Postów:
    32
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Wolomin
    A jezdziles na gazie czy na benzynie? Jesli smierdzi gazem sprawdz polaczenia najprawdopodobniej jest luzna opaska. Wogole gaz sekwencyjny czy I generacji na mikserze?
     
  3. Dawidson1996

    Dawidson1996 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-05 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Koło
    Na mikserze. Jezdzilem na tym i na tym i zadnego problemu nie było
     
  4. art234

    art234 Bywalec

    Online
    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    842
    Docenione treści:
    220
    Miasto:
    Chorzów
    Napewno I generacja sprawdź płyn chłodniczy czy czasami tam nie ma więcej wody jak płynu, może zamarza parownik i wtedy to zapomnij że odpali
     
  5. Dawidson1996

    Dawidson1996 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-05 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Koło
    A może być taka opcja że ten olej comleje spod uszczelki pokrywy zaworów to spływa na czujnik położenia wału i w ten sposób jakoś On sygnału nie czyta ? Chociaż dziwne bo u Mnie auto jeździ
     
  6. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 683
    Docenione treści:
    1 723
    Miasto:
    turek
    Ja bym zaczął od zakręcenia butli z gazem.
     
  7. art234

    art234 Bywalec

    Online
    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    842
    Docenione treści:
    220
    Miasto:
    Chorzów
    Wszystko może być, ten czujnik jak jest uszkodzony to ciężko jest auto na gorącym silniku odpalić, wymień na nowy nie jest drogi

    Na butli jest elektrozawór
     
  8. Dawidson1996

    Dawidson1996 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-05 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Koło
    Mi na gorącym silniku palił bez problemu.
     
  9. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 683
    Docenione treści:
    1 723
    Miasto:
    turek
    nie tylko tam, ale to o niczym nie świadczy.