• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiesta MK6 po lifcie 1.4tdci

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jesli to simens sid to tylko przez BDM mozna go czytać a potem ewentualnie na OFF , chyba łatwiej będzie licznik naprawić i wgrać immo . Nie wiem na ile uwalony jest ten licznik czy tylko zle zapisana pamięc w procku . A licznik kilometry pokazuje ?

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Nic tylko godzinę i główny przebieg
a jak zapłon na on to tyko kreski

Parę dni temu wyminilem w tym samochodzie ster abs bo zdechł i było ok wszystko działało a teraz to .

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Dostałem nowy licznik i można się z nim połączyć wyświetla wszystko jak trzeba tylko immo zostało

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no czyli jak podejrzewalem w ktoryms poscie ze sobie padł

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
a mam wieści w której kości siedzi immo w sid tylko nic z tym nie zrobię bo nie mam programatora

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
napisz moze cos poradze . jak ogladałem w Galletto to tylko BDM czytał

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
BDM-a można na allegro spotkać poradź który to kupię to byle tylko to naprawić
93c56

mam wypisane pamiątki w autach od a do z w reni sprawdza sie na 100%

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
93c56 to pony progiem odczytasz mozesz kupić willem tez dość uniwersalny programator xprog tez dobry , praktycznie każdy programator , czyli co byś chciał zrobić z immo czy na OFF ?

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
oczywiście OFF ,chciałbm zrobić to tak żeby to paliło i nigdy więcej mnie nie dręczyło
W liczniku siedzi MC9S12H256VPV

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Witam ponownie wszystkich forumowiczów. Chciałem powiadomić panów że ugryzłem temat . Ford działa immo śmiga. Tak jak podejrzewałem padł licznik . Po wymianie większość wróciła do normy oprócz immo potrzebna była ponowna synchronizacja .Zrobiłem to za pomocą IDS . Został mi jeszcze jeden mały problem. Nowy licznik ma 35.000 km przebiegu. Carprogiem próbuję przez OBD i nie idzie nie chce się połączyć . Czy znacie może inny sposób na wpisanie starego przebiegu bez lutowania ? Chodzi mi o coś w stylu punktów serwisowych .Moje nowe zabawki przyszły do mnie na początku tego tygodnia i nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o Carproga więc jeśli któś mógłby w miarę jasno podpowiedzieć byłbym zobowiązany.

Do góry Bottom