• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Firma ALL SERVICE VW Lewin brzeski czy ktoś miał stycznosc

dawido03

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Witajcie !
Mam takie pytanko czy ktoś miał styczność z firmą ALL SERVICE VW w Lewin Brzeski ?
Klient kazał zakupić u nich silnik brt 2.0tdi 8v rzekomo zregenerowany . Gdy silnik przyszedł stwierdziłem że to nie ten , ale gość ( sprzedawca ) stwierdził że to jest ich przeróbka i ma chodzić
Po pierwsze na zewnętrznych stopkach walka - brak sylikonu , jak i brak simeringu walka
Z tulejami nic nie robione a mają dziwne plamy
Tłoki po frezowaniu
Silnik z wierzchu wymalowany ale łącznie z kanałami głowicy , wodnymi itd.

Po złożeniu i odpaleniu kopci , ciężko pali w szczególności na zimnym jak i ma kompresję od 19.5- 21 barów za czym idzie słabe palenie

Czy ktoś miał jeszcze problem z zakupami od nich bo puki co gość ode mnie nie odbiera a czasem odrzuca połączenie

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
Niech klient do nich dzwoni.
Szkoda, że go wcześniej nie uświadomiłeś, że silnik może być śmietnik. "I co wtedy Panie?"

Niech szuka drugiego, który można odpalić jeszcze na aucie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
Silnik z wierzchu wymalowany ale łącznie z kanałami głowicy , wodnymi itd.

aż sobie ich znalazłem na internecie: https://all-service.com.pl/

1722023326834.png 1722023363448.png 1722023388729.png 1722023410423.png
rzeczywiście malują wszystko jak leci: podstawy pod filtr oleju, pod termostat, pod kolektorami

1722023486990.png
tu ciekawie, a właściwie nieciekawie wałki wyglądają

Czy ktoś miał jeszcze problem z zakupami od nich bo puki co gość ode mnie nie odbiera a czasem odrzuca połączenie

ale nie martw się, bo na pewno masz gwarancję której i tak ci nie uznają, a później będzie problem ze zwrotem pieniędzy.
no i przypomniała mi się firma ze zwierzęciem wyjącym do księżyca w nazwie. ile to już ludzi nabrało się na takie pseudo regeneracje.

Niech klient do nich dzwoni.
Klient kazał zakupić u nich silnik brt 2.0tdi 8v rzekomo zregenerowany.

problem taki, że to nie klient kupił ten silnik.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Klient kazał zakupić
od kiedy ty robisz przy autach ze łykasz takie coś?teraz ty każ klientowi niech sie on boksuje ale domyslam klient tez ci kazał sie samemu z nimi boksować i zostałes z problemem.Czlowieku takich rzeczy sie nie robi,kazac to ci klient nic nie może,ty tylko mozesz chcieć.
odpowiadajac na pytanie nie mialem stycznosci i mial nie bede nigdy z zadna firma ktora regeneruje dwudziestoletnie silniki srebzanką i czarnym matem.Prosze cie nie rob wiecej takich rzeczy.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
Klient nie kupił. No nie kupił, ale widzi jaka jest sytuacja. Fakturę za zakup do rączki i niech załatwia. Scoro 'nakazał' zakup...a ja go ostrzegałem, że może być taka sytuacja.
Dlatego teraz on przejmuje pałeczkę.

Poza tym...kto kupuje wymalowany 'regenerowany' silnik.
Podstawę filtra malują...to ja już wiem wszystko.

dawido03

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Powiem Wam tak pracuje już na rynku 12 lat i wiem jak wyglądają takie regenerację , przestrzegałem klienta ( klient mieszka w Austrii) ale mówił że potrzebuje już autko i znalazł firmę z dobrą opinią , których ja się nigdzie nie doczytałem , a wypowiedzieć się mogę sporo widząc produkt .
Jak to mówią klient znalazł, kazał zamówić na mój adres , ja miałem włożyć .
Najgorsze jest to że klient jest totalnym laikiem w świecie motoryzacji i nic nie rozumie co mu mówię

No jedyne co znalazłem w sieci że ludzie zbierają więcej poszkodowanych i chcą zrobić pozew zbiorowy o oszustwo

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
Czego nie rozumie? Że musi extra dopłacić 1000zł do robocizny żebym mu znalazł dobry silnik za który wezmę odpowiedzialność. Że musi wtedy poczekać tydzień dłużej.
Lub nie dopłacać 1000zł do robocizny i szukać sobie silnika na wolnym rynku który może okazać się uszkodzony.
Chyba potrafi coś takiego zrozumieć.

Problem ludzi polega na tym, że wszyscy kłamią. Nikt nie mówi prawdy, szczerze uczciwe tak jak jest.
Tylko, że ludzie już nie potrafią tak rozmawiać, bo kłamią całe życie. No to jak tu teraz tak zacząć normalnie po ludzku uczciwie rozmawiać, jakoś dziwnie przecież by było.

Klient jest laikiem. Może i jest...ale chyba ma wystarczające IQ żeby zrozumieć słowa...dopłata za poświęcony czas, ryzyko, oszust, silnik, brak zwrotu. Wychodzi 1000zł dopłaty, albo ryzyko po Pana stronie.

Chciał Pan zaoszczędzić 1000zł, to teraz wyda Pan dwa o ile nie cztery. Przecież ostrzegałem. Szczera uczciwa rozmowa.

dawido03

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Dlatego to jest największa bolączką prowadzenia swojego warsztatu . odpowiedzialność , odpowiedzialnością ale najbardziej mnie wkurza ten fakt pracy z takimi ludźmi przez co robota idzie tylko ciężej

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Dlatego to jest największa bolączką prowadzenia swojego warsztatu . odpowiedzialność , odpowiedzialnością ale najbardziej mnie wkurza ten fakt pracy z takimi ludźmi przez co robota idzie tylko ciężej
TAK,wiecej tego bledu nie popelnisz
(widze jestes gdzies ziomek z moich okoli)

Punktów
1
Przestrzegam wszystkich przez zamawianiem śmieci po niby regeneracji od tej firmy. Jest masa osób oszukanych. Sprawa oszustwa zgłoszona na policji i w sądzie. Policja jak, prywatnie detektywi jak i dziennikarze mają już na celowniku tego oszusta! Grupa Olx również została powiadomiona i wszelkie konta zostają zawieszane
https://all-service.com.pl/ - oszustwo
881928108
+48795553175

Do góry Bottom