• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus 1.0 ecoboost nie pali

Chomikos

SuperMechanior
Dołączył
4.05.2014
Postów
147
Punktów
7
Wiek
30
Witam . Ford Focus 1.0 ecoboost
Auto ściągnięte z lawety nie pali
W sterowniku brak błędów
Rozrusznik kreci 2sek i przestaje ,trzeba wrócić zapłon i od nowa
Brak iskry i nie widzi obrotów
Za którymś razem wyskoczył błąd b10a2- czujnik zderzenia
Błąd dał się skasować, więcej nie wrócił ,ogólnie auto zachowuje się tak jakby blokowało go immo -2sek kreci i koniec do tego brak iskry
Jakieś pomysły gdzie zajrzeć .?
 

Chomikos

SuperMechanior
Dołączył
4.05.2014
Postów
147
Punktów
7
Wiek
30
Auto z zachodu z rzekomo padniętym silnikiem ,karoseria w oryginale nic nie ruszane ,
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1002
Punktów
196
Miasto
Podkarpacie
To jak padnięty silnik to go napraw , albo wymień . Jak by nic nie było ruszane to by nie było błędu od czujnika uderzeniowego .
 

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
23.08.2013
Postów
5889
Punktów
967
Wiek
74
Miasto
Szczecin
Szukaj czujnika inercyjnego, może akurat tylko to. Skasować go można ale trzeba jeszcze go włączyć.
 

Chomikos

SuperMechanior
Dołączył
4.05.2014
Postów
147
Punktów
7
Wiek
30
Tak kupiłem .
Mk3 nie ma wyłącznika inercyjnego
Z tego co pamiętam starsze focusy latały na tym błędzie .
Będzie zagadka jakich mało . Czujnik wału nie dawał sygnału bo znalazłem go przykręconego do chłodnicy .
Po wpięciu na miejsce .to samo . Zamówiłem na jutro nowy .
Widać ktoś grzebał i się poddał i jeszcze zrobił taki psikus .
 

Załączniki

  • IMG_20200807_202810.jpg
    IMG_20200807_202810.jpg
    3,6 MB · Wyświetleń: 55

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
28.02.2015
Postów
2628
Punktów
675
Wiek
41
Miasto
Gdańsk
haha no padłem. Psikuta bez es zrobil indukcyjny czujnik zbliżania się innego pojazdu od przodu....
 

lukias

SuperMechanior
Dołączył
31.05.2013
Postów
438
Punktów
124
Miasto
Lubelskie
Może czujnik bierze sygnał z wentylatora chłodnicy hehe
 

Chomikos

SuperMechanior
Dołączył
4.05.2014
Postów
147
Punktów
7
Wiek
30
Nowy czujnik wału .auto pali.
3cyl 5 bar kompresji .
Dół do roboty .
 

Lepper

SuperMechanior
Dołączył
11.09.2015
Postów
273
Punktów
27
Wiek
37
Nowy czujnik wału .auto pali.
3cyl 5 bar kompresji .
Dół do roboty .
Powodzenia,tam niebedzie dol tylko wszystko co na tym cylindrze.Jakbys potrzebowal pomocy to zapraszam na PW.Sprawdz jeszcze u dilera czy nieprzyslugije Ci wymiana pierwszego silnika za Free.Warunek auto musi miec wszystkie wpisy z kiazke serwisowa niwiecej niz 120000 tys.km zrobione i niestasze niz chyba 3 lata.Dwa mi wsadzili za free.
 
Do góry Bottom