maciek9971
Nowy
- Punktów
- 0
Witam
Otóż od jakiegoś czasu borykam się z problemem szarpania autem podczas przyspieszania w określonym zakresie obrotów. 2-3,3.5 tys . Auto ma 74 tys km. Wszystko na bieżąco robienie nigdy nic nie zostawiane na ostatnią chwilę. Iż strasznie mnie to irytuje a jestem osobą "coś tam dlubiaca przy samochodach" to nie spocznę dopóki nie ogarnę tego.
Nadmiernie że w aucie zostało wymienione:
Świece,cewki, zaworek pompy vaccum (bo gumka już była zmeczona.
Ogólnie auto nie wykazuje żadnych błędów w ECU.
Dodatkowo wyczyszczona przepustnica oraz zrobiłem jej adaptacje + wymiana uszczelki pod przepustnica. Z kolektora dolotowego odesłałem ok 200 ml oleju silnikowego. Nie iwem czy odma by tak wyrzucała ?
Myślę jeszcze czy nie sprawdzić turbiny pod kątem mechanicznym.
Proszę o poradę może ktoś miał podobny problem to będę miał na czym się bazowac
Otóż od jakiegoś czasu borykam się z problemem szarpania autem podczas przyspieszania w określonym zakresie obrotów. 2-3,3.5 tys . Auto ma 74 tys km. Wszystko na bieżąco robienie nigdy nic nie zostawiane na ostatnią chwilę. Iż strasznie mnie to irytuje a jestem osobą "coś tam dlubiaca przy samochodach" to nie spocznę dopóki nie ogarnę tego.
Nadmiernie że w aucie zostało wymienione:
Świece,cewki, zaworek pompy vaccum (bo gumka już była zmeczona.
Ogólnie auto nie wykazuje żadnych błędów w ECU.
Dodatkowo wyczyszczona przepustnica oraz zrobiłem jej adaptacje + wymiana uszczelki pod przepustnica. Z kolektora dolotowego odesłałem ok 200 ml oleju silnikowego. Nie iwem czy odma by tak wyrzucała ?
Myślę jeszcze czy nie sprawdzić turbiny pod kątem mechanicznym.
Proszę o poradę może ktoś miał podobny problem to będę miał na czym się bazowac