• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus 1,5 ecoblue 2018r.Ciśnienie oleju

rtdl76

Uczestnik
Punktów
-8
Witam. Potrzebuje fachowej rady .Padł czujnik różnicy ciśnień nie było żadnego komunikatu i powycierały się dźwigienki i samo regulatory ,Silnik klepał przy obciążeniu od 1400 do 1800 obrotów na wolnych był spokój. Na wałkach nie było śladu uszkodzenia zostały stare. Po naprawie po rozgrzaniu słychać takie świszczenie koło koła rozrządu co obrót wału. Rozrząd wymieniony na nowy. Została sprawdzona pompa oleju bo być może że daje za małe ciśnienie na górę i stąd te dźwięki. Komputer pokazał na zimnym silniku 284kps a na rozgrzanym 273kps.Moje pytanie czy to nie za małe ciśnienie na wolnych obrotach .Po dodaniu lekko gazu jak ciśnienie urośnie do 305kps to wszystko cichnie. Podczas jazdy przy 3000 obrotów ciśnienie pokazuje 450kps(4,5 bar)

rtdl76

Uczestnik
Punktów
-8
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie odpowiadaj !

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ktoś Ci świszczenie online zdiagnozuje? Bierz więcej narkotyków...

rtdl76

Uczestnik
Punktów
-8
Ktoś Ci świszczenie online zdiagnozuje? Bierz więcej narkotyków...
Nie mierz wszystkich swoja miara cwaniaczku .Jak ty jesteś ćpunem to nie znaczy ,że inni tez są !Jak byś nie miał mózgu zrytego to byś zrozumiał co napisałem i o co zapytałem. Jak nic nie masz do powiedzenia w temacie ,to morda w kubeł !

Do góry Bottom