• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Galaxy 2.0 TDCI 163 HK Problem z silnikiem .

Lukasznobo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wolin
Witam mam problem z silnikiem ktory zaczął sie po regeneracji filtra czastek stalych, przyczyna zapchania bylo uszkodzenie dopalacza, wymienilem na uzywany w bardzo dobrym stanie , bledy pokasowane adaptacja filtra przeprowadzona. Po tym wszystkim zaczął włączać sie wentylator nawet na zimnym silniku i dziwne odgłosy z rury wydechowej (burczy).Po podłączeniu pod komputer wychodzi jedynie błąd o kodzie UO401.Czy jest ktoś w stanie podać przyczyne?

Dziękuję za odpowiedz.

Pzdrawiam Lukasz

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
halo czlowieku juz wiem ze nie jestes mechanikiem dlatego napisalem wyraznie ze musi akcje podjac osoba kompetentna i dopiero to zrobi bo jak sam widzisz pieciu mechanikow rozlozylo rece ktorzy spotkali sie z rzeczywistoscia to myslisz ze w internecie otrzymasz odpowiedz jak to ugrysc?Z calym szacunkiem ale nie tedy droga.Są tematy gdzie naprawde mozna cos podpowiedziec i rozwiazac tą drogą ale niestety nie ten przypadek.
Moge dodac ze jak przywieziesz to zrobie i bede jedyny ktory nie rozłozy rąk-to dla otuchy

Lukasznobo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wolin
halo czlowieku juz wiem ze nie jestes mechanikiem dlatego napisalem wyraznie ze musi akcje podjac osoba kompetentna i dopiero to zrobi bo jak sam widzisz pieciu mechanikow rozlozylo rece ktorzy spotkali sie z rzeczywistoscia to myslisz ze w internecie otrzymasz odpowiedz jak to ugrysc?Z calym szacunkiem ale nie tedy droga.Są tematy gdzie naprawde mozna cos podpowiedziec i rozwiazac tą drogą ale niestety nie ten przypadek.
Moge dodac ze jak przywieziesz to zrobie i bede jedyny ktory nie rozłozy rąk-to dla otuchy
Z miłą chęcią ale auto jest w Sztokholmie dzieki za chęć pomocy

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ja będę drugi, też nie rozkładam rąk tylko dywan różowy przy aucie...
Ten błąd U0401 to nie prawidłowe dane odebrane przez ECU/ECM
p.s. a z tym dywanem to nie żartuję, córka mi oddała do roboty...pół serwisu się śmieje że rozkładam różowy dywan...

Lukasznobo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wolin
ja będę drugi, też nie rozkładam rąk tylko dywan różowy przy aucie...
Ten błąd U0401 to nie prawidłowe dane odebrane przez ECU/ECM
p.s. a z tym dywanem to nie żartuję, córka mi oddała do roboty...pół serwisu się śmieje że rozkładam różowy dywan...
Hehe,to masz chociaż wesoło w pracy, dzięki za odpowiedź, podpowiem mechanikowi może wreszcie auto zacznie jeździć od września stoi

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
To powiedz mechanikowi zanim zacznie rozbierac polowe auta niech obejrzy wiazki z przodu auta, ale dokladnie.
Nie ja to robilem, ale bylem obok, wywalil ECU robierajac pol auta :D i szukal dalej az znalazl.
To ze akurat po wymianie moze byc tylko zbieg okolicznosci.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Ja jak kolejny rozłożę ręce ale na przywitanie. Serdecznie zapraszam.

Do góry Bottom