• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford mondeo hamulce

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Witam.Ford Mondeo 2003rok dwa razy wymienione już zaciski kilkakrotnie odpowietrzane na zgaszonym pedal ok twardy po uruchomieniu pedał schodzi w podłogę . Wcześniej na starych naciskach były zaliczone dzwigienka od ręcznego stała w miejscu ale hamulce były twarde hamowaly nie było problemu z odpowietrzeniem co jest grane bo nie mam już głowy

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Stare wymieniłem w nich uszczelniacze. Wiem ktoś powie źle zrobiłeś...dobrze zrobione nie pierwsze robie i nigdy nie miałem takich cyrkow wcześniej były 2 komplety z allegro i to samo bylo

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
na zgaszonym pedal ok twardy po uruchomieniu pedał schodzi w podłogę .
.....na zgaszonym trzymaj.. jednym ruchem ,sukcesywnie (wduszaj ) pedał hamulca i obserwuj co się dzieje z pedałem ..czy pedał wchodzi w podłogę czy nie .?!

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Takie cyrki się dzieją właśnie po źle zregenerowanych zaciskach.

Jak wymieniałeś zacisk dużo Ci płynu zleciało? Może przód Ci się zapowietrzył? Klocków nie zamieniłeś zew z wew? W czasie jazdy auto hamuje? Odpowietrzałeś na odpalonym aucie?

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
.....na zgaszonym trzymaj.. jednym ruchem ,sukcesywnie (wduszaj ) pedał hamulca i obserwuj co się dzieje z pedałem ..czy pedał wchodzi w podłogę czy nie .?!
Na zgaszonym twardy jak głaz nic nie schodzi a na uruchomionym ucieka w podloge

Takie cyrki się dzieją właśnie po źle zregenerowanych zaciskach.

Jak wymieniałeś zacisk dużo Ci płynu zleciało? Może przód Ci się zapowietrzył? Klocków nie zamieniłeś zew z wew? W czasie jazdy auto hamuje? Odpowietrzałeś na odpalonym aucie?
Odpowietrzalem kilkakrotnie na uruchomiony zgaszonym nawet zaciski w różnej pozycji były odpowietrzane z zablokowany tłuczkiem i nic wciąż to samo klocków nie ruszyłem wcale ile bym nie odpowietrzal nie widać nic powietrza

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Odstaw auto na godzinę czy dwie. Po czym naciśnij na hamulec kilkukrotnie i zobacz czy jest coraz wyżej. Jeżeli tak to odpowietrzaj do skutku.
przypomnę tylko że w zaciskach w tym aucie jest nietypowy mechanizm hamulca ręcznego. Baaaardzo łatwo go uszkodzić.

A no i podstawowe pytanie po jakim czasie hamulec wpada?

Do góry Bottom