1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Głowica Delphi DS150E(new vci), a program Autocom 2011.3

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika Markson43, 25-05 14.

  1. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Witam.
    Kupiłem ostatnio taką głowicę i bez problemu działa z programem 2013.3.
    Problem polega na tym że bardzo mi pasuje mieć starsze roczniki aut a takie posiada AUTOCOM 2011.3.Więc zainstalowałem 2011.3, na tym samym komputerze.Instalacja przebiegła w porządku ale nie widzi mojej głowicy.
    Nr.seryjny głowicy 100251,klucz TCZYRSSTJMEC,no a ID programu 2011.3 to A-710-479(Cars).
    A może głowica pójdzie z 2012...,czytałem że też ma starsze marki.Proszę o pomoc.
     
  2. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    1 707
    Docenione treści:
    584
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    podczas przełączania miedzy dwoma programami trzeba za każdym razem aktualizować głowice
     
  3. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 082
    Docenione treści:
    1 843
    Miasto:
    Sląsk
    Dokladnie , ale powiina byc widzana przez program tyle ze nie działa
     
  4. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Tak,wcale jej nie widzi na 2011.1 a na Delphi 2013.3 bez problemu.Mówiłem z Majstrem przez tel.mówił żeby zmienić nr.seryjny i klucz co zrobiłem a ID programu zostawić.Wczoraj łączyłem się z VW Passat 1997 poprzez 2013.3 i kupa.Dlatego chcę mieć starsze marki.Dobrze że mam MULTIDIAGA to uratowałem się od wstydu.
     
  5. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 082
    Docenione treści:
    1 843
    Miasto:
    Sląsk
    a aktualicacje zrobiles ? bo trzeba wejsc w zakladke i tam zrobic
     
  6. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Chyba ze sto razy.Pisze na czerwono że brak wykrycia VCI.Testu też nie przechodzi na żadnym COMIE.Myślę ze trzeba poszukać za dobrą cenę głowicy starszej typowej AUTOCOM.Jak uruchomię program Delphi 2013.3 to wykrywa.Czyli problem w za nowej głowicy lub coś żle robię w instalacji.
     
  7. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 082
    Docenione treści:
    1 843
    Miasto:
    Sląsk
    a zasilanie 12v masz ?
     
  8. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    1 707
    Docenione treści:
    584
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    Mam dokładnie taką samą i działa z 2 programami

    kolego id ma być a710-142 do nr seryjnego 100251
     
    Ostatnio edytowano: 25-05 14
    Markson43 lubi to.
  9. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Tak,zasilanie jest bo robię na stole w pokoju i daję mu 12V przez kabel FIATA,świeci na niebiesko a jak aktualizuje na czerwono a zielono jak się połaczy z autem.
    Frukton:z tobą to inna gadka jak masz to co ja.Nie pamiętam już czy nie instalowałem z tym ID:710-142,bo kocioł z próbami.Jak możesz to potwierdz czy takie mam wpisać nr-y.
    Nr.seryjny 100251
    Nr. ID A-710-142
    Klucz TCZYRSSTJMEC,po Geneickey
    I czy trzeba wczytywać UPLODA czyli aktualizację-mam go w katalogu co zaczynam instalację.Po prostu jak zainstaluję wszystko to w zakładce ustawienia sprzętowe w ramce pisze "BRAK URZĄDZENIA".A jak odpalę Delphi i to piszę w tej samej ramce "DS150E(new Vci".
     
  10. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    1 707
    Docenione treści:
    584
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    numery sie zgadzają update trzeba zainstalować do tego trzeba jeszcze pokombinować z plikami zaraz rzuce film na dropboxa.
     
    Markson43 lubi to.
  11. arni_poznań

    arni_poznań Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    29-11 10
    Postów:
    9 664
    Docenione treści:
    1 608
    Miasto:
    PZ
    Jemu rzuć film gdzie indziej :)
     
  12. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Bardzo dziękuję ci za pomoc,zobaczymy co wykombinuję.
    Aby było wiadomo,mam głowicę Delphi150new-vci i chcę korzystać z programu AUTOCOM 2011.3 na tej głowicy.
     
  13. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    1 707
    Docenione treści:
    584
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    dostaniesz na PW dostęp do filmu bez prawa jego rozpowszechniania tylko dlatego że urodziłem sie w Rzeszowie;);)
     
  14. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 635
    Docenione treści:
    342
    Miasto:
    KALISZ
    kolego wersja 2012.3.3 tylko i wyłacznie na tym świat autcoma sie kończy i wiem co mówi.... znam wszystkie wersje i bardzo dobrze je przetestowałem tylko tą wersje zauktualizujesz przez neta i w tym jest cała magia ze chodza te stare trupy i te nowe bez zająknięcia i bez błędów, ja mam ac tego pierwszego bo teraz to są kolny klonów...
     
    samspec13 i Markson43 lubią to.
  15. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Dzięki chłopcy.Wczoraj padł internet z powodu burzy i mnie nie było.Auto-Port i Frukton przecież mi pomogliście jak na razie i nie omieszkam was docenić.Czyli trzeba zassać z neta wersję 2012.3.3 i próbować instalować ale przez neta jeszcze nie próbowałem bo zawsze i wyłącznie(wiadomo jak). I czy pójdzie na mojej głowicy DELPHI150E(New Vci).Też klon.
     
  16. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 635
    Docenione treści:
    342
    Miasto:
    KALISZ
    Zasysasz 2012.3 instalujesz wiadomo jak.. A potem aktualizacja przez neta do wersji 2012.3.3
     
    Markson43 lubi to.
  17. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 172
    Docenione treści:
    267
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Musze tez ściągnąć ta wersje bo ta nowa to lipa :) na 100 % nie uwali glowicy przy aktualizacji ? Nie wprowadzili od twojej aktualizacji zabezpieczeń
     
  18. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 635
    Docenione treści:
    342
    Miasto:
    KALISZ
    Nie nic nie wprowadzili poprostu ktoś bardzo dobrze zrobił witaminke ze nie wykrywa ze to chinol..
     
    koksiu621 lubi to.
  19. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 172
    Docenione treści:
    267
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Ok jak bede miał czas będę testował :)
     
  20. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Problem rozwiązany.Bez pomocy fruktona był miał ogromny problem.Dzięki za pomoc.
    Auto port polecił zainstalowanie 2012.3 co też zrobiłem.Ta wersja rzeczywiście jest dobra i ma to o co mi chodziło,czyli stare i nowe auta.
    Głowica działa na obu programach no ale niema róży bez kolców a kolcem jest aktualizacja jak bym chciał zmienić na drugi program ale w zasadzie Autocom 2012.3 ma to samo co Delphi lecz Delphi z tą różnica tylko że brak starszych aut.
    Czuję że w większości skorzystam z Autokoma.
    Ja miałem problem z instalacją z powodu pozostania w systemie plików wersji wcześniejszych programów i żle dopasowanych kluczy itd.Musiałem na nowo postawić XP Win.i zainstalować obydwa programy i po problemie.
    Dobrze że zalogowałem się tym FORUM MECHNIK.Podziękowania dla wszystkich.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. delphi brak wykrycia vci

    ,
  2. delphi nie widzi vci

    ,
  3. delphi ds150e nie widzi vci

    ,
  4. delphi vci forum,
  5. sterowniki vci delphi,
  6. Delphi 2015 nie wykrycie vci,
  7. wykrywa delphi100e,
  8. ds150e (new vci)