• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gadżety do obsługi aut Kia i Hyundai

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2830
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Potrzebuję rozszerzyć swój sprzęt diagnostyczny o samochody marki Kia i Hyundai, mam tutaj na myśli auta wyprodukowane po połączeniu sił tych dwóch marek poczynając od i30/Cee'd do obecnie produkowanych aut tych marek.
Chodzi mi o możliwości na poziomie serwisowym, czytanie błędów, parametry rzeczywiste i jakieś proste adaptacje obskakuję z uniwersala a chciałbym uzyskać możliwość kodowania itp. na poziomie serwisowym, co polecacie?
Gds'a czy jeszcze jest coś innego wartego uwagi?

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Tylko Gscan. Masz tam wgrany soft z GDS-a i to w pełni legalny bo ten sam producent co robi GDS-a robi Gscana. Sam znam serwisy Aso Kia które mają gscana jako drugi tester. Od nich się właśnie dowiedziałem o nim. Robi Kia i Hyundaia nawet z 2016 rokiem modelowym włącznie. Co tylko chcesz. Zakodujesz wtryski , klucze, zrobisz testy wtrysków, odpowietrzanie, adaptacje, parametrów do tego w setkach i mnóstwo aktywacji klmponentów. Na dodatek gscan zrobi ci resztę azjatów na bardzo wydokim poziomie.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2830
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
To, że napiszesz o Gscanie wiem od pół roku bo wciskasz posty o nim wszędzie gdzie tylko możliwe, zapewne jesteś sprzedawcą i jest to całkowicie zrozumiałe i akceptowalne ale proszę Cię, nie pisz już więcej o G-Scanie, chciałbym poczytać inne opinie.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Po prostu jestem zadowolony z tego sprzętu. Nie lubie jak forum traktowane jest tylko po to żeby narzekać. Jak każdy z nas zapewne kupiłem już kilka sprzętów które miały być lekarstwem na wszystko. Jak się potem okazało były do wszystkiego czyli do mało czego. Sprzedawca obieca Ci wszystko. Jak brałem gscana to mnie od razu zdziwiło że kilkukrotnie mi podkreślali "bierz pan ale pod warunkiem że to do azji bo w europie jeszcze nie daje rady"
Wypróbuj sam. Weź od jakiejś hurtowni na kilka dni wypożycz i zobacz. Moim zdaniem się nie zawiedziesz.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
nie wiem jak HiCOM ,ale FoCOM bardzo słabo , mieliśmy i wróciliśmy do IDSa . Z drugiej strony widać że ruszyli z update-mi , dołożyli klucze i wtryski do HiCOMa , sporo się jednak zmieniło! Postaram się coś dowiedzieć jak to funkcjonuje teraz ,od osoby która odkupiła FoCOMa .

Do góry Bottom