• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gdzie jest włącznik STOP w Nissan Primastar

Korneliusz

SuperMechanior
Dołączył
7.07.2014
Postów
340
Punktów
29
Miasto
Szczecin
WWW
www.multisat.com.pl
Normalnie fata mrugana
zabrakło świateł stop w tym aucie , bezpiecznik ok , szukam włącznika obok pedału hamulca ale go tam nie ma


Primastar to bliźniak Trafica czy Vivaro - powinno być tak samo , ale nie jest,
Czyżby Japońce coś ulepszyli ?

Proszę o naprowadzenie bo już nie mam pomysłów

pozdrówka
 

martin531

Bywalec
Dołączył
10.07.2018
Postów
60
Punktów
9
Wiek
31
Dziwne rzeczy. Powinien być przy pedale. Zobacz jeszcze przy pompie hamulcowej. Gdzieś musi być. Cudów nie ma
 

MichałFso

Bywalec
Dołączył
13.02.2018
Postów
51
Punktów
2
Wiek
30
Nawet mocowania na czujnik nie ma? Kostka gdzieś się nie buja?
 

Korneliusz

SuperMechanior
Dołączył
7.07.2014
Postów
340
Punktów
29
Miasto
Szczecin
WWW
www.multisat.com.pl
Mocowanie jest , ale ono chyba nigdy nie było wykorzystane .
Na sworzniu cięgła co do pompy wchodzi czy tez obok nie ma też żadnego elementu sugerującego że popychanie suwadła włacznika STOP tam się odbywa.
nie ma kostki , żadnej wiązki kabli co by tam wisiała. Gdyby tak było nie zakładałbym tematu.
 

MIKUr1

SuperMechanior
Dołączył
30.12.2020
Postów
479
Punktów
113
Wiek
31
Miasto
Okolice Krakowa
W katalogu czujnik stopu jest taki sam dla wszystkich trojaczków, więc musi być w tym samym miejscu - przy pedale hamulca. Jeśli nie ma to pewnie ktoś już go modernizował.
 

Korneliusz

SuperMechanior
Dołączył
7.07.2014
Postów
340
Punktów
29
Miasto
Szczecin
WWW
www.multisat.com.pl
Dziś zaglądałem do Vivaro sąsiada z garażów i ten włącznik jest tam gdzie być powinien.
Sąsiad zaglądał do mojego auta i się zdziwił bo rzeczywiście nie ,a nic , szukał kabli i czegoś co mogłoby swiadczyć że się wypiął z uchwytu - nie znalazł.
 

MichałFso

Bywalec
Dołączył
13.02.2018
Postów
51
Punktów
2
Wiek
30
Trzeba szukać po wiązce wyjścia na stop, dorobić jej kawałek, założyć czujnik i ma hulać.
 

WOODOO

SuperMechanior
Dołączył
25.08.2014
Postów
5872
Porady
1
Punktów
2678
Zniknięcie nagłe włącznika świateł stop, zdecydowanie można przypisać atakowi obcych z innej galaktyki... pewnie im się zepsuł taki włącznik jak przelatywali w okolicy naszej planety i musieli zajumać żeby se naprawić...:D
 

WOODOO

SuperMechanior
Dołączył
25.08.2014
Postów
5872
Porady
1
Punktów
2678
Możesz jeszcze spróbować się skontaktować tu przez forum, bo tu w ch.. jest kosmitów zalogowanych...:D
 

Drugi2

SuperMechanior
Dołączył
15.07.2020
Postów
301
Porady
1
Punktów
56
Tak to jest jakieś rozwiązanie ale to proteza.
Ja zaś chcę uzdrowić "pacjenta " jego własnymi członkami :)
Ale jak już całkiem znikną szanse na powodzenie misji - będę musiał tak zrobić.

ktoś wymontował czujnik i schował wtyczkę głęboko albo urżnął kabelki i nic nie zostawił.
szukaj głębiej. opcja trzecia: potrzebujesz mocniejsze okulary :)

może jeszcze być wyłącznik ciśnieniowy na przewodach hamulcowych. ale jak google podpowiada to są tylko zwykłe, mechaniczne na pedał hamulca klik

piszesz, że masz dostęp do tego samego modelu. zobacz jak idą kabelki i gdzie wchodzą w wiązkę. tam szukaj u siebie.
a jak znajdziesz coś obciętego to trzeba dolutować. to wcale nic złego. protezy są bardzo pomocne dla niepełnosprawnych :)
 
Do góry Bottom