• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 2 nie wracają wycieraczki

jankas9886

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Strumień
Witam.

Mam takie pytanie:
W golfie 2 wycieraczki nie wracają samoczynnie na swoje pierwotnie miejsce tzn musze je wyłączać je samemu jak jest w dolnym położeniu bo zostaja mi na środku szyby ;/
Dodam jeszcze że przekaźnik ani przełączniki te wielofunkcyjne nie są przyczyną bo podmieniałem z innego, z góry dziękuje za pomoc :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
wyjmij silniczek, zdejmij klapkę z tyłu i przeczyść styki w środku i podoginaj ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
tak bo tam masz styki ktore pelnią funkcje wyłącznika krancowego, załaczam schemat golf wycieraczki.JPG

darek88

Nowy
Punktów
0
Witam.

U mnie występuje dokładnie taki sam problem wycieraczki działaja tylko na najszybszych obrotach. Wyciągnąłem silniczek wycieraczek ale niestety tylnej pokrywy nie mogę zdjąć jest przynitowana. Po sprawdzeniu na kostce która wchodzi do silniczka jest napięcie tylko na jednym bolcu nawet przy zmienianiu wajchą wycieraczek na wolne szybsze i najszybsze obroty.

Kamil.1993:>

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam.

U mnie występuje dokładnie taki sam problem wycieraczki działaja tylko na najszybszych obrotach. Wyciągnąłem silniczek wycieraczek ale niestety tylnej pokrywy nie mogę zdjąć jest przynitowana. Po sprawdzeniu na kostce która wchodzi do silniczka jest napięcie tylko na jednym bolcu nawet przy zmienianiu wajchą wycieraczek na wolne szybsze i najszybsze obroty.

cena tego silniczka nie jest duża wiec możesz spokojnie kupić lub tak powiem komuś podmienić ;P

Do góry Bottom