• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 3 z instalacją gazową nie ma "siły" żeby iść

bączek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Witam, mam golfa 3 z 95 roku 1,8 ; 90 Km ( podejrzewam że silnik został wymieniony na 1,8 ; 75Km) , kupiłem go z instalacją gazową , którą pojechałem sprawdzić i podregulować po zakupie został założony komputer od gazu . została ustawiona odpowiednia mieszanka itp . ale samochód nie ma siły żeby odpowiednio do swojej mocy silnika "iść" muli się , nie mogę zebrać się ze świateł , byłem też z nim u mechanika aby sprawdzić silnik ( ma kompresje ), został wymieniony silniczek krokowy ale nikt nie może znaleźć przyczyny tego spowolnienia. Objaw jest taki że słychać że ten samochód chciałby iść tylko coś go blokuje, szarpie, przerywa. błagam o pomoc bo już nie wiem co to może być . dziękuję
Jeżeli ktoś z forum zlokalizowany jest w okolicach Dąbrowy Górniczej woj. śląskie to chętnie podjadę na diagnoze

A

autozibi

Witam, mam golfa 3 z 95 roku 1,8 ; 90 Km ( podejrzewam że silnik został wymieniony na 1,8 ; 75Km) , kupiłem go z instalacją gazową , którą pojechałem sprawdzić i podregulować po zakupie został założony komputer od gazu . została ustawiona odpowiednia mieszanka itp . ale samochód nie ma siły żeby odpowiednio do swojej mocy silnika "iść" muli się , nie mogę zebrać się ze świateł , byłem też z nim u mechanika aby sprawdzić silnik ( ma kompresje ), został wymieniony silniczek krokowy ale nikt nie może znaleźć przyczyny tego spowolnienia. Objaw jest taki że słychać że ten samochód chciałby iść tylko coś go blokuje, szarpie, przerywa. błagam o pomoc bo już nie wiem co to może być . dziękuję
Jeżeli ktoś z forum zlokalizowany jest w okolicach Dąbrowy Górniczej woj. śląskie to chętnie podjadę na diagnoze

Nie jedzie na benzynie i LPG ??

bączek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Witam, kable i świece, kopułka i palec nie dawno wymienione. hamulce są ok, na benzynie jedzie trochę lepiej i nie szarpie. na zimnym silniku na benzynie obroty ok. 300-600 , na gazie podobnie, bez utrzymywania go gazem czasami gaśnie, na ciepłym silniku obroty 800-1100 falują . instalacje sprawdzał gazownik i powiedział ze rzekomo jest ok. mogę udostępnić filmik na youtube z pracy silnika i podać link

bączek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Mechanik u którego sprawdzałem kompresje stwierdził że jest dobra, wynik lekko powyżej 10. Czy to dobry wynik.?
ps. Wczoraj sprawdzałem czujnik temperatury, na odpiętej wtyczce chodzi tak samo jak na wpiętej. Na gazie bardzo "trzepie" autem oraz skacze wskazówka od obrotów, tak jakbym zaciągał i puszczał ręczny, ale tylko na wyższych obrotach i bardziej wciśniętym gazie, może to zła mieszanka.?
ps2. Mam wrażenie że na bp też nie jedzie właściwie, i tu pytanie, jak sprawdzić czy np silniczek krokowy i przepustnica działają dobrze.? Zaobserwowałem jeszcze że na bp światła oraz podświetlenie zegarów tylko lekko się świeci, jak dodam gazu dostaje pali się mocniej, na gazie ten impuls jest stały cały czas, nie zważając na obroty.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
10 to trochę mało , tu trzeba jednak więcej pracy włożyć , przy tego typu ukladzie lpg moga byc nadpalone zawory , Trzeba by zrobic test szczelnosci . Mozliwe ze to tez z instalacji elektrycznej .