• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf III 1.9 TD dymi na czarno

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Witam mój golf III 1.9 TD 1997 dymi na czarno przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu. Od razu chciałem dodać że pompa i wtryski były sprawdzane i wyszło, że wszystko z nimi dobrze. Turbina jest nówka, oryginalna z VW. Autko było podłączane pod komputer i nic nie wykryło, mogę spróbować podłączyć jeszcze raz, ale chciałem was zapytać co o tym sądzicie ? Filtry powietrza, oleju, paliwa, kabinowy powymieniane.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
wtryski byly sprawdzane na stole przez dobrego dieslowca czy tzw pan kaziu popatrzyl oo daje paliwo - jest ok , smieje sie ale takich jest wielu, a druga sprawa moze byc za duza dawka paliwa, egr, wtryski, nieszczelny dolot

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Wtryski były sprawdzane u pana który się na tym zna i ma sprzęt. Dawke paliwa zmniejszyliśmy ale wtedy golf słabo szedł 80 km/h, a przy całkowitym wciśnięciu pedału i tak dymił.

Niemczol

Gaduła
Punktów
7
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze jutro to sprawdzimy i dam wam znać. Auto było.u.mechanika niemieckich aut i.on to sprawdzał.