• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf iv 1,6 sr błąd 00537 i błąd 00533

jarek2727

Początkujący
Punktów
4
Witam

Problem z golfem IV 1,6 sr 8V . Samochód nie chodzi równo , obroty zawieszają sie na 1200 obrotów, w komputerze błedy 00537 - dolna wartość krańcowa oraz 00533 - dolna wartość krańcowa . Przepustnica podmieniona wyczyszczona , sprawdzona szczelność dolotu, wymieniona soda na bosha ( choć zastanawiam się czy nowa jednak nie jest wadliwa) . Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
jesteś pewny w 100% nowej przepustnicy?
możliwa, że sonda
adaptacje robiłeś?

jarek2727

Początkujący
Punktów
4
adpatację robiłem chodzi chwilę ok i zaraz wyskakuja błedy i ponowne problemy z obrotami. W sumie w ciągu 2 miesięcy zmieniłem 2 razy przepustnicę na uzywki raz na skv po 2 miesiącach dawała po dupie i teraz jest z vicka było ok . Silnik jest po remoncie problem główny był w nim to że samochód chodzi ok i nagle zaczyna mulić dymi z rury . Ręce już rozkładam gdzie szukac problemu. z wikii ross pokazuje przy tych błędach problem z układem paliwowym

jarek2727

Początkujący
Punktów
4
temat można zakończyć wszystkiemu były winne wtryski , ogólnie zamienniki z viki to gówno, po rozgrzaniu potrafiły się zacinać, oryginalne wtryski dałem do czyszczenia i regeneracji i auto śmiga jak nowe. Brak błędów sondy i auto ożyło .

Do góry Bottom