Hej chłopaki ,nie jestem tu często ale może będziecie mogli mi pomóc i doradzić.Ptosze o wybaczenie jeśli założyłem temat w złym miejscu.Do rzeczy.Posiadam golfa IV z 98 roku ( 1.6 SR - AKL) automatyczna skrzynia biegów.W ostatnim czasie pojawiały mi się prinlemy z odpaleniem auta ,często kręcił długo ,dławił.Wymienilem rozrusznik ,świece.Cewki były dobre,sprawdzane .Trzeszczenie się skończyło po wymianie rozróżnika ale problem pozostał a nawet się powiększył ( czasem odpali na strzała s raz trzeba kręcić dłuższa chwile) ,a gdy już odpali to na wolnych obrotach ( skrzynia P ) potrafi sam stracić obroty i albo zgaśnie albo sam doda sobie obroty ,potrzyma chwilę na 2 tysiącach i opuści do normy i tak cały czas.Cxasem stojąc na światłach ,pedał hamulca wciśnięty ( D) znowu obroty spadają i auto dodaje gazu i szarpie ,podczas jazdy jest w miarę spokojnie ,tylko gdy auto stoi.Zalicxylem mała stłuczkę jakiś czas temu ale problem już przed tym występował więc nie wiąże tych faktów.Nie chcę wymieniać pół silnika jeśli to jakiś drobiazg ,komputer nic nie pokazuje,paliwo dobre z lotosu lub Orlen ,pełny bak.Macie pomysły ?