• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf V 1.9 TDI 105 KM gaśnie na rozgrzanym podczas jazdy .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Cześć , wiem że te silniki niby nie mają przed nikim tajemnic , ale mam jeden na warsztacie wczoraj przywieźli , gaśnie podczas jazdy na rozgrzanym silniku , po gaśnięciu nie odpalimy bez plaka chyba że ostygnie trochę . Pomoowtrski dobre wyjąłem sprawdzone , wyregulowane , piny dogiete od wtyczek , filtr paliwa zmieniony , parametry w normie podczas jazdy . Prócz pompki w baku coś jeszcze może takie objawy rzucać ? Czy myślicie że czujnik położenia wału jak dostanie temperatury będzie takie cyrki czynił? Bo podczas jazdy jak i próbie odpalenia na ciepłym po zgaszeniu silnika widzi obroty

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Sprawdź na początek wydajność pompy w baku ,tam nie jest ważne ciśnienie tylko ilość paliwa .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Właśnie chodzi o to co poza pompą ponieważ jest włożona nowa oryginał. Było auto w innym warsztacie, wymienili pompę i nic nie pomogło

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Zmień podkładki miedziane i oringi na pompkach. Nie zapomnij przefrezowac gniazd.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Kompresja ok , origi i podkładki wymienione , gniazda przefezowane . Gaśnie jakby odcinało paliwo. ... , Ale cyrk się zrobił i już chyba odnalazłem przyczynę . Nie zaufałem poprzednikom , zajrzałem w bak ,a tam żadna oryginalna pompka tylko jakiś dziwny sztukowany przerabiany zamiennik, który mozliwe że nie wyrabia. Jak nie to to raczej czepie się czujnika położenia wału.

Do góry Bottom