Czyli twierdzisz ze same opony muszą kosztować tyle co kilka samochodów razem z oponami, a jednocześnie narzekasz że musisz włożyć w szrota kilka tysięcy żeby jeździł?2 tyś to na opony nie na auto
Citroen C5 2010 rok wersja exclusive 1.6 thpChętnie kupię tą c5 jaka wersja i silnik ?
No gruboUuuuuuuu to 1.6 thp ho ho ho
Witam, czytam Twoje posty na tym forum i tak jak bym czytał wszystko o sobie. Kupiłem Citroena C5 2010/2011 benzyna 1.6 THP wersja exclusive, a po miesiącu już błąd check engine (wszystkie takie objawy jak opisałeś trzy czy cztery lata temu - sądzę, ze tu winą jest słaby rozrząd i nagar w tym silniku) i zaraz wkrótce doszedł też błąd Parking Brake Fault / Anti Rollback System Fault.Witam odświeżam temat z tym ręcznym mianowicie problem jest taki że po wymianie hamulca ręcznego świecą kontrolki od " P" w trójkącie na pomarańczowo przy próbie zaciągnięcia hamulca zaciąga i natychmiast puszcza , czasem na postoju przy zgaszonym silniku zaciągnie się i już nie chce puścić przy próbie ruszenia trzeba mocno przytrzymać hamulec nożny i wtedy nacisnąć przycisk elektrycznego i puści czasem nawet wszystkie kontrolki znikną i jest ok ale jak gdzieś stanę na parkingu i go zgasze to znowu choinka i nie zaciąga ręcznego . Brak błędów na kompie od ręcznego jedyne błędy to U 1213 ,. U 1218 , U1219 , U1208 ,
Witam, czytam Twoje posty na tym forum i tak jak bym czytał wszystko o sobie. Kupiłem Citroena C5 2010/2011 benzyna 1.6 THP wersja exclusive, a po miesiącu już błąd check engine (wszystkie takie objawy jak opisałeś trzy czy cztery lata temu - sądzę, ze tu winą jest słaby rozrząd i nagar w tym silniku) i zaraz wkrótce doszedł też błąd Parking Brake Fault / Anti Rollback System Fault.
Do przyczyn błędów elektrycznego hamulca ręcznego w C5 na forach wymieniają m. in.: złamana końcówka plastikowa przy zacisku (linka staje się luźna), przetarty kabelek w wiązce przy nadkolu (z powodu drgań i ocierania o siebie kabelków), czujnik stopu do przeczyszczenia lub wymiany, źle ustawiony wybierak skrzyni automatycznej w sterowniku, za mało płynu hamulcowego (przepuszczał zacisk na dźwigience płynu hamulcowego).
Mam pytanie: czy walcząc z nagarem w tym silniku korzystałeś może z metody piaskowania kanałów ssących łupinami orzecha włoskiego ? Ponoć dobre efekty to przynosi - zdjęcia przed i po wyglądają zachęcająco.
[/QUOTE